Tijs van den Brink wedt dat Op1 over een jaar nóg op de buis is

Tijs van den Brink blijft net als overgebleven bobo’s als Bert Huisjes en Jan Slagter heilig geloven in de talkshow Op1. “Zullen we wedden dat we over een jaar nog bestaan?”

Tijs van den Brink © SBS 6

Het rommelt achter de schermen van Op1. Na het opstappen van BNNVARA zijn er nog ‘maar’ drie omroepen betrokken bij de dagelijkse late talkshow van NPO 1: EO, Omroep MAX en WNL. Het lijkt erop dat een klein groepje mensen dit mislukte talkshowproject op de buis wil houden en ook presentator Tijs van den Brink hoort daarbij.

Oude kijkers

Tijs was gisterenavond te gast bij de collega-talkshow Marcel & Gijs, waar kijkcijferkenner Tina Nijkamp kritisch was over de scores van Op1. Zij: “Dat gaat niet zo goed. Op1 scoort ook vooral heel oud. Nee, Op1 gaat niet zo heel goed. Afgelopen zaterdag hadden jullie wel een heel goede score en maandag ook.”

Staat Op1 op het punt van instorten? Volgens Tijs valt het wel mee. “We zitten in een lastige fase. Op de redactie wordt gewoon heel hard gewerkt. Vorige week was er een hoop gezeik en afgelopen zaterdag belde mijn eindredacteur van: ‘Zullen we vanavond een extra uitzending maken?’”

‘Over een jaar nóg’

Op1 maakte afgelopen zaterdag een extra uitzending over de opstand in Rusland. “Dan blijkt zo’n redactie binnen een dag gewoon een fantastisch programma uit de grond te kunnen stampen. Als je dat na zo’n week kan, dan kan je wat volgens mij.”

Tijs heeft een rotsvast vertrouwen in zijn talkshow. “Zullen we wedden dat we over een jaar nog bestaan?”

‘Wedden?’

Gastheer Gijs Groenteman durft die weddenschap aan. “Dat is goed. Op een racefiets?”

Tijs: “Nou, dat is wel heel veel. Ik denk dat we over een jaar nog bestaan.”

Gijs: “Oké, nou, whatever, doe maar een fles wijn. Wat denk jij, Tina?”

Tina: “Ik denk wel dat de kijkcijfers iets omhoog moeten en ik zou ook adviseren om de line-up iets aan te passen en om wat vaste rubrieken erin te doen. Deze show heeft bijvoorbeeld ook een paar vaste rubrieken. Dat werkt goed en dat zou ik Op1 adviseren.”

‘Eigenwijs!’

Tijs reageert een beetje gepikeerd: “Wij willen niet goed ‘werken’, wij willen een goed journalistiek en inhoudelijk programma maken.”

Marcel van Roosmalen vindt het tekenend dat Tijs de tips van Tina niet aanneemt. “Dit is waarom jullie zo zakken!”

Gijs: “Dat eigenwijze gedoe de hele tijd.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat is beter voor de kijker: als Op1 blijft of als Op1 plaatsmaakt voor iets nieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen