Ron Boszhard geeft kijkersbedrog toe: ‘Ja, dit is in scène gezet…’

Ron Boszhard geeft toe dat de jonge kijkers van zijn programma Zappsport, waarin hij een duo vormt met Britt Dekker, worden bedrogen. “Ja, dit is waar. We wilden het spannender maken.”

Ron Boszhard en Britt Dekker © Zapp

Het wantrouwen tegen de media wordt steeds groter en dat wordt mede gevoed door BN’ers en programma’s die heel erg fake zijn. Niets is wat het lijkt op televisie: de werkelijkheid wordt aan de lopende band gemanipuleerd. En dat begint dus al bij de kinderprogrammering. Zo worden ook de kijkers van Zappsport keihard bedonderd.

‘Huh, 2-1?!’

De kleinste zaken worden gemanipuleerd om de boel spannender te maken. Zo werd er in de uitzending van afgelopen weekend een voetbalduel gespeeld tussen twee meisjeselftallen; eentje uit Nederland en eentje uit België. De Vlaamse meiden bakten er niks van; het werd 4-0. Te saai, vonden de makers, en daarom hebben ze de werkelijkheid verdraaid.

Er werd in de tv-show van Ron Boszhard en Britt Dekker net gedaan of het opeens 2-1 werd door een penalty, dus er is ook nog eens een overtreding – lees: geen goed voorbeeld – in scène gezet. Hoe dit allemaal is ontdekt? Er was een BN’er aanwezig bij de opnames, omdat de dochter van Radio 538-megaster Rick Romijn meevoetbalde.

‘Totale walk-over!’

Rick vindt het bizar. “Die hebben met 4-0 verloren, maar op tv doen ze net of het 2-1 is geworden en dat het toen razendspannend werd, maar het was een walk-over! Die Belgen kwamen er niet aan te pas”, roept hij op de radio.

Hoe ging dat dan bij de opnames? “De wedstrijd is klaar, de meisjes gaan naar de zijkant en dan komt de cameraman en die zegt: ‘We moeten nog even naar het strafschopgebied en dan gaan we even doen alsof er een penalty wordt veroorzaakt.’ Dat wordt gedaan. De eerste mist België, maar de tweede gaat erin. De Belgen blij, maar het was 4-0!”

Ron bekent

Ron bekent het kijkersbedrog. “Ik geef Rick helemaal gelijk. Als het 4-0 is dan moet het 4-0 zijn, maar wat er gebeurd is… Het was inderdaad een walk-over, maar die jonge meisjes waren helemaal uit België gekomen.”

Hij vervolgt: “Toen hebben we tegen de meiden van het Nederlands elftal gezegd: ‘Luister, zouden jullie het heel erg vinden als de Belgen ook met één puntje naar huis gaan?’ We hadden het niet gedaan als de meiden allemaal hadden gezegd: ‘Nee, 4-0 is 4-0.’”

Meisje vloeren

Is het eigenlijk niet een beetje not done om als volwassenen te bepalen dat de meiden een overtreding in scène moesten zetten? Een beetje wel natuurlijk. “De meiden hadden zelfs nog geloot wie een van de Belgische meisjes zou vloeren”, bekent hij. Tot slot: “Ja, we hebben geprobeerd om het wat spannender te maken.”

Overigens waren deze opnames ook de plek waar Rick ontdekte dat Britt heel arrogant is in het echt. Zo weigerde ze om aan het eind van de dag met een aantal meiden op de foto te gaan.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het kijkersbedrog in Zappsport acceptabel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen