Martijn Krabbé’s geduld met Peter van der Vorst raakt op: ‘Dan niet!’

Martijn Krabbé spreekt zijn ongenoegen uit over het feit dat zijn baas Peter van der Vorst nog altijd geen volgend seizoen van Kopen Zonder Kijken heeft besteld. “Dan gaat het niet door.”

Peter van der Vorst en Martijn Krabbé © RTL

De Martijn Krabbé-show Kopen Zonder Kijken is een van de grootste hits van RTL 4 en het steekt de televisiemaker dan ook dat de zender hem zo laat bungelen. Hij wil van zenderbaas Peter van der Vorst zekerheid over een nieuw seizoen, maar het laat volgens Martijn allemaal wel héél lang op zich wachten.

Dwingende tante

Op dit moment zijn de opnames van het zevende seizoen in volle gang, zegt Martijn in een item van RTL Boulevard. “We draaien het hele jaar door, hè? We zijn nu bezig natuurlijk met serie zeven al. Dit programma heeft gewoon een dynamische agenda.”

Het is niet heel makkelijk om de opnames van dit programma te plannen. Het neemt ook een langere periode in beslag, vertelt Martijn. “Soms denk je dat je een paar dagen vrij hebt, dan gaat de telefoon en dan moet je alles uit je handen laten vallen. Kopen Zonder Kijken is een bijzonder dwingende tante.”

Nog geen serie acht

Vanwege die productionele uitdagingen heeft Martijn al vrij vroeg zekerheid nodig over een nieuw seizoen. En dat ontbreekt volgens hem nu. “Serie acht is nog níet besteld, dus als RTL meeluistert: we komen binnenkort bij jullie op kantoor bij de directie een concessieklok neerzetten.”

Het geduld van Martijn lijkt enigszins op te raken, want het is niet heel gebruikelijk om je publiekelijk te beklagen over de zendertop. “De concessieklok telt af en als ‘ie op nul staat en serie acht is nog niet besteld, dan gaat het niet door!”

Wat zegt Aran?

Presentator Daan Nieber na afloop van het item aan de Boulevard-desk: “Die hangen meteen nu aan de lijn, toch, RTL? Die komt er toch gewoon?”

Aran: “Ja, het komt er gewoon. Het is een formaliteit. Het gesprek moet nog plaatsvinden, denk ik, maar dat gaat er gewoon komen. Dit is het grootste succes bijna van RTL op dit moment, dus Martijn kan zich verzekerd zien dat dit er gaat komen. Het bod gaat hoog worden. RTL moet denk ik wel flink betalen. Natuurlijk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Martijn Krabbé zet Peter van der Vorst via de media onder druk. Onprofessioneel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen