Marcel van Roosmalen bagatelliseert misbruik Maxime Meiland: ‘Bah’

Marcel van Roosmalen wekt flink wat woede op met het bagatelliseren van Maxime Meilands misbruikverhaal. “Dit is kwaadaardig. Zij heeft een verschrikkelijke jeugd meegemaakt!”

Maxime Meiland en Marcel van Roosmalen © SBS 6

Het openhartige levensverhaal van Maxime Meiland ligt alweer een aantal maanden in de boekhandel. De realityster vertelt in haar boek ‘Misbruikt, ontspoord en nu… gelukkig!’ uitgebreid over het misbruik waarmee ze te maken heeft gehad in haar jeugd. Daarmee wil ze vrouwen die in dezelfde situatie zitten of zaten een hart onder de riem steken.

‘Niks meegemaakt’

Marcel van Roosmalen heeft de biografie van Maxime vorige week kort aangestipt in zijn talkshow Marcel & Gijs. “Ik zat naar Chateau Meiland te kijken. Ja, en dan wordt daar een soort plaatjesboek gepresenteerd door Jan Dijkgraaf, de beruchte columnist. Of columnist… Hij schrijft briefjes. En die schrijft dan ook een boek over Maxime Meiland.”

Hoe hij ondanks haar misbruikverhaal naar Maxime kijkt? “Een vrouw die helemaal níks heeft meegemaakt in haar leven. (…) Koop het niet, mensen. Het is een plaatjesboek. Het is een verhaal van een vrouw die niks heeft meegemaakt.”

Men kan beter zijn eigen boek kopen, aldus Marcel. “Er gebeurt van alles in, niet dat saaie verhaal van die Maxime Meiland.”

‘Godverd*mme’

Journalist Bas Paternotte is woest op Marcel, ondanks hun vriendschappelijke relatie. Hij zegt in de Nare Jongens-podcast die hij met Jan Dijkgraaf maakt: “Ik liet een luid godverd*mme klinken toen ik het zag. Hoezo staat er niks in dat boek? Hij heeft het niet eens gelezen, de eikel! Waar gaat het over?!”

Hij vervolgt: “De ondertitel is niet voor niks: ‘Misbruikt en ontspoord.’ Het gaat over f*cking misbruik. Dat meisje heeft een verschrikkelijke jeugd meegemaakt, de meest verschrikkelijke dingen meegemaakt en heeft er een openhartig boek over geschreven samen met jou.”

Woedend op Marcel

Maxime is een groot voorbeeld voor misbruikslachtoffers, stelt Bas. “Dus hoezo staat daar niks in, Marcel van Roosmalen? Ik was echt woedend op hem. Wat is dit voor naaistreek? Dat jij en Van Roosmalen elkaar niet mogen, dat zal wel. (…) Dat vind ik allemaal prima. Maar zeggen dat er niks in dit boek staat, terwijl het gaat over f*cking misbruik…”

Hij vervolgt: “Dus: óf hij heeft het bewust gedaan… Nou, dat zou me echt zwaar van hem tegenvallen. Echt, dat zou een extreem smerige actie zijn, dus dat je weet dat het gaat over misbruik. Daar ben ik zo boos over. Het is niet een klein onderwerp, hè? Het is een groot, belangrijk onderwerp. En dat je dan bewust zegt dat er niks in staat…”

“Óf hij weet het gewoon niet en hij dacht: ik ga gewoon die Dijkgraaf afzeiken.”

Slechte hond

Meilandjes-biograaf Jan noemt Marcel een ‘slechte hond’. “Natuurlijk weten zij wel waar dat boek over gaat, want er is best wel enige publiciteit over geweest. Ook bij commerciële omroepen, bij publieke omroepen, in de media. Dus natuurlijk weten ze dat wel. Dus het ging inderdaad om een potje lekker afzeiken.”

Bas: “Ik vind het zo’n tegenvaller. Er staat dus wél iets in. Er staat iets wezenlijks in. Het gaat over f*cking misbruik, idiot.”

Jan: “Ja, en om precies te zijn: er staan 32 pagina’s met foto’s in en 222 pagina’s met letters. Dus ook dat was gelul.”

Stap te ver

Marcel is volgens Bas ‘een stap te ver gaan’. “Juist omdat het gaat over dat ze misbruikt is. Dit gaat over misbruik, man! Dan moet je niet zeggen: ‘Er staat niks in en er staan alleen maar plaatjes in.’ Nee. Het is het openhartige verhaal van een vrouw die is misbruikt in d’r jeugd. (…) Ik vind dat zeer kwaadaardig. En het valt me erg tegen van Van Roosmalen.”

Jan besluit: “Jij kent Van Roosmalen natuurlijk goed hè. En ik snap dat je je vrienden niet gaat verraden hoor Bas, maar misschien zei hij wel: ‘Er staat niks in’, omdat hij bang was dat mensen over hem nog wat te vertellen hebben. Vrouwen bedoel ik, meisjes… Of jongens…”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen