Frank Dane baalt vreselijk dat Radio 538-studio in Hilversum staat

Frank Dane baalt er ontzettend van dat de studio van Radio 538 in de mediastad Hilversum staat. “Van alle dorpen en steden in ons land is dit niet meteen mijn favoriet.”

Frank Dane © RTL

Waar de grote commerciële concurrent Qmusic op een lelijk industrieterrein in Amsterdam huist, resideren de studio’s van de Talpa-radiozenders in een groene woonwijk aan de Hilversumse Bergweg. Maar Radio 538-ster Frank Dane vindt dat niet bepaald de ultieme plek; stiekem baalt hij er een klein beetje van.

Frank baalt

Frank vindt het jammer. “Je moet weten dat 538, jouw favoriete radiostation, vanuit Hilversum komt. Van alle dorpen en steden in Nederland die je uit kan kiezen, zou Hilversum niet meteen mijn favoriet zijn. Vooral niet dat industrieterrein waar wij op zitten. Het is echt verschrikkelijk”, zegt hij in zijn middagshow.

Sidekick Airen Mylene verbaasd: “Industrieterrein? Wij zitten in een wijk. Ik weet het niet hoor.”

Strandclub

Frank geeft toe. “Nou, voor de beeldvorming is dat leuk. Nee, we zitten in een wijkje dat is waar. We zitten in een wijkje in Hilversum en dat gaan we inruilen voor de 538 Beach Club. Wij zijn een radiostation van uitersten. Wij gaan van Hilversum…”

Sidekick Jelte van der Goot: “Ja, van een slaperig Goois dorp met rode broeken…”

Frank: “Exact. Vanaf daar gaan wij naar Zandvoort. Wij gaan een maand lang ieder weekend uitzenden vanaf het strand van Zandvoort in Bernie’s Beach Club. Elk weekend in juli zullen we daar vandaan uitzenden.”

Lagere luistercijfers

Radio 538 was jarenlang de meest beluisterde radiozender van Nederland, maar na het vertrek van Edwin Evers is alles ingestort. Tegenwoordig is het station de nummer zes, na – in die volgorde – NPO Radio 2, Qmusic, Radio 10, NPO Radio 1 en Sky Radio. Recentelijk werd het station ook al even ingehaald door NPO Radio 5, dat niet eens een FM-frequentie heeft.

Volgende maand worden de FM-frequenties opnieuw geveild en bestaat er een mogelijkheid dat Radio 538 van de FM verdwijnt.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de kijker er überhaupt erg in heeft of 538 uitzendt vanuit Hilversum of een strandtent?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen