Wilfred Genee en Martien Meiland kopen nieuwe auto’s: ‘Onhandig’

Twee SBS 6-sterren vertelden vorige week uitgebreid op televisie over hun wagenpark: Wilfred Genee en Martien Meiland. “Volgens mij moet je niet zo ontzettend je rijkdom etaleren!”

Wilfred Genee en Martien Meiland © SBS 6

Martien Meiland ging vorige week maandag in zijn realitysoap op pad om een proefrit te maken in een Land Rover Defender met een nieuwwaarde van ruim 85 duizend euro. Het gaat in zijn geval om een tweedehandsje, maar bij Wilfred Genee is dat niet het geval. Hij rijdt nu in een elektrische Audi Q8 met een vanafprijs van 80 duizend euro.

Gezins-Rover

Vooral in de wagen waar Martien een proefrit mee heeft gemaakt passen veel mensen; er zitten zeven stoelen in die Land Rover. “Het heeft natuurlijk continu door ons hoofd gespookt dat we met z’n allen in de auto willen. Hij is enig om te zien”, aldus de realityster in Chateau Meiland.

Zijn levenspartner Erica: “Die auto die hij nu op het oog heeft is heel groot, heel lang en heel hoog. Het slaat echt nergens op. Hij kan dat helemaal niet. Hij is wel serieus en Maxime zit hem dan een beetje op te naaien van: ‘O, pap, wat een leuke auto.’ Er zitten namelijk allemaal stoeltjes in. Zeven stoeltjes. (…) Hoe ouder hoe gekker.”

Peperdure Q8

Door naar Wilfred Genee. Zijn gast Ben van der Burg verklapte afgelopen vrijdag in Vandaag Inside: “Ik zag dat jij ook een nieuwe auto had. Een nieuw contract en gelijk een nieuwe auto. Ja, dat zie je weer, hè? Gewoon een dikke Q8, hè?”

Wilfred: “Een e-tron is het. Elektrisch.”

Ben: “Ja, wel Q8, ja. Ik heb al een tijdje die met dat yoke-stuurtje. Bij een rotonde werkt dat voor geen meter. Maar Elon Musk vond het leuk, dus heeft hij dat erin gezet.”

Onhandig

Privé-sterjournalist Jan Uriot vindt al dat gepoch op televisie met nieuwe auto’s niet handig. Hij wijst in zijn rubriek Wat Vindt Jan vooral naar de Meilandjes. “Ik zit van de week te kijken en er wordt weer een nieuwe auto gekocht. Dan hebben we het niet over een Fiatje 500, maar over een enorme bak die daar gekocht gaat worden.”

Hij vervolgt: “Ik zeg maar altijd zo: in Amsterdam-Zuid durf ik met mijn horloge niet te lopen hoor. Je moet volgens mij niet zo ontzettend je rijkdom etaleren. Dat lijkt me niet handig.”

‘Stop ermee!’

De Meilandjes kunnen er nog wel eens héél veel problemen door krijgen, aldus Jan. “Ik zou ermee stoppen om constant naar die dealers te gaan en auto’s te kopen.”

Hij besluit: “Heb je dat wagenpark gezien dat daar voor de deur staat? Dat is enorm. En mensen met slechte bedoelingen kijken ook, dus kijk uit, familie Meiland!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Martien Meiland rijdt diesel, Wilfred Genee elektrisch. Relevant?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen