Rutger Castricum moet Vandaag Inside afzeggen: ‘NPO niet blij’

Rutger Castricum heeft een optreden bij Vandaag Inside moeten afzeggen omdat de NPO hem daar niet meer op dinsdagavond aan tafel wil hebben. “Ze hebben mij dat verzocht.”

Het wekt enorm veel verbazing bij Tina Nijkamp: op de dinsdagavond is Rutger Castricum op álle drie de NPO-zenders te zien met een eigen tv-programma. Om 20.25 uur begint Rutger en de Nationalisten op NPO 3, om 22.00 uur gaat Taxi Castricum van start op NPO 1 en om 22.10 uur trapt De Hofbar af op NPO 2. “Bizar”, vindt ze.

NPO niet blij

Tegenover dat hele Rutger Castricum-circus bij de publieke omroep, wilde de presentator zelf ook nog eens aanschuiven in de dinsdagse Vandaag Inside op SBS 6. En dát werd de NPO dan weer te gortig.

Rutger vertelt in de rubriek In De Wandelgangen: “Toen ik hier op dinsdag zat, werd er vanuit de NPO gevraagd: ‘Wil je dat niet meer doen, want dan zit je tegenover jezelf?’ Dat begrijp ik wel dat ze dat vragen, want dan zit ik bij jullie hier en dat is een grote concurrent tegenover NPO 1. Dat snap ik wel, dus dat doe ik dan ook niet meer.”

Rutger zegt af

Om die reden heeft Rutger zijn planning bij Vandaag Inside omgegooid. “Ik heb afgelopen dinsdag afgezegd, alleen ja: je moet je de vraag dan ook stellen dat je mij als NPO programmeert op 1 en 2 tegelijk programmeert en er op 3 ook nog een overlap zat naar 2. Dus ik zat bijna op drie zenders tegelijk.”

Wilfred Genee vindt dat ook heel raar: “Ja, ik zag je op elke zender voorbijkomen: op 1, 2 en 3. Wat is dit? Waar gaat dit over? De rising star?”

Onbegrijpelijk

Zelf vindt Rutger het ook onbegrijpelijk. “Ik maak wel vaker meerdere programma’s tegelijk. Alleen ik begrijp het ook niet zo goed. Het is op één dag geprogrammeerd, op één avond en zelfs ook nog eens een keertje op twee zenders tegelijk. Op 1 én 2.”

Hij besluit: “Ik ben dus de concurrent van mezelf op dat moment. Ik snap dat ook niet zo goed.”

Verbazing

De verbazing die Tina eergisteren uitte:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpt u dat Rutger Castricum zélf überhaupt op dinsdag ook nog eens in Vandaag Inside wilde?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen