Olcay Gulsen verwijdert ‘te magere’ foto: ‘Je kunt botten tellen!’

Olcay Gulsen heeft een foto waarop ze ’te mager’ zou zijn verwijderd van Instagram. Ze kreeg ongelooflijk veel nare reacties binnen van haar eigen volgers. “Je kunt de botten tellen!”

Olcay Gulsen © NPO, Instagram

De realityster Olcay Gulsen heeft op dit moment weinig vet aan haar lijf zitten. Ze deelde gisteren een foto op Instagram waarop ze poseert in een nietsverhullende, zwarte uitgaansoutfit. Daarop zijn ook de contouren van haar borstbeen en ribbenkast zichtbaar. En dat was reden voor mensen om flink los te gaan op de Insta-pagina van de tv-ster.

‘Eng gewoon!’

Olcay is echt door tálloze mensen gebodyshamed. “Beetje aankomen mag wel hoor, je was eerst mooier”, zegt Babette. En Hakima: “Te dun is ook niet mooi. Je was mooier met een paar kilo meer.”

Irma: “Ze is prachtig, maar als je de botten kunt tellen is het mager ja…”

Jean-Paul: “Het lijkt wel of je anorexia hebt. Het is een hele rare foto. Post zoiets niet, je roept nare reacties hiermee op.”

En Renee: “Zo mager, eng gewoon!”

Bodyshaming

Bodyshaming kan niet alleen hard aankomen bij dikke mensen, maar ook bij dunne mensen. Lichaamskritiek heeft een negatieve invloed op iemands zelfbeeld, eigenwaarde en mentale welzijn, ongeacht het lichaamstype. Als het doel is om iemand te wijzen op een mogelijk eetprobleem, zijn andere methoden veel geschikter dan bodyshaming.

Ene Alexandra merkt op: “Al die opmerkingen over dat ze te mager is… Heeft iemand er wel eens over nagedacht dat het misschien onbewust is gegaan en dat ze er zelf ook geen controle over heeft? 🤗 #weesliefvoorelkaar.”

Olcay reageert

Olcay zelf reageert op die opmerking van Alexandra. Ze zegt: “Hey Lieve Alexandra ❤️ Hard voor getraind ❤️.”

Wel heeft Olcay die bewuste foto uit haar serie vakantiekiekjes verwijderd. Dat kan erop wijzen dat ze toch geraakt is door de vele reacties die die foto heeft losgemaakt.

Het juicekanaal Juice Channel schrijft: “Eerlijk: wij schrokken ook. Maar schijnbaar vindt Olcay het zelf wel mooi. Ze geeft namelijk in de reacties aan dat ze er hard voor heeft getraind.”

Instagram

Olcay heeft de bewuste foto uit haar serie vakantiekiekjes geknipt:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de kritiek op het gewicht van Olcay Gulsen te ver gaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen