RTL 4 verlost Marieke Elsinga uit lijden: ‘Ai, maar wel goede zet’

Beter laat dan nooit: Marieke Elsinga wordt uit haar lijden verlost door RTL 4. De zender haalt haar tv-gedrocht vervroegd van de buis. “Het doet niet wat we hadden gehoopt.”

Marieke Elsinga © RTL

Het is volgens Tina Nijkamp de grootste RTL 4-flop van de afgelopen vijftien jaar: Alles is Muziek, waarin Marieke Elsinga haar debuut maakte als showmaster. Critici verbazen zich er al weken over dat deze show op de buis blijft, omdat het niet alleen schadelijk is voor Marieke, maar ook voor de deelnemende BN’ers en het medium televisie in het algemeen.

Marieke van de buis

Tina kwam vanmiddag op haar opiniekanaal met de primeur dat Alles is Muziek van de buis gehaald wordt. Haar stories worden nauwlettend in de gaten gehouden en het AD was er als de kippen bij om een bevestiging te halen bij RTL en dit te presenteren als een eigen primeur, zonder verwijzing naar Tina.

De woordvoerder van RTL: “Het klopt dat Alles is muziek uit het schema is gehaald. We proberen geregeld nieuwe programma’s uit en dan is het altijd jammer als een programma niet doet wat we gehoopt hadden. Zaterdag 13 mei is de laatste aflevering.”

Weggegooid

We krijgen Marieke en haar muzikale kermis nog één keer te zien. De laatste drie afleveringen worden door de shredder gehaald. “Goede zet van RTL 4 lijkt me”, zegt Tina. “Te pijnlijk, te schadelijk voor met name Marieke Elsinga, maar ook voor Jeroen van Koningsbrugge om hier nog weken mee door te gaan.”

Wat vindt Rob Goossens, de tv-kenner van RTL Boulevard ervan? Hij twittert: “Ai.”

Verkeerd geadviseerd

Hoe kan het dat Marieke überhaupt ja heeft gezegd tegen deze show? Tina vertelt aan Nieuwe Revu: “Ik denk dat ze verkeerd geadviseerd is. Weet je wat managers tegenwoordig kosten? Voor die gage had haar manager hier wel een stokje voor mogen steken. Een nieuwe presentatrice met weinig ervaring moet je niet op een nieuw format zetten.”

Dat is dubbelop onwennig, zegt Tina. “Ze had als eerste grote eigen show een proven format moeten krijgen, een programma dat zich al heeft bewezen. Nieuwe formats mislukken vaker dan proven formats. Het is leuk aan RTL dat ze veel nieuwe dingen proberen, maar daar moet je geen beginnend presentator als Marieke op zetten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het kwalijk dat deze Marieke Elsinga-show überhaupt op de buis is gekomen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen