Robert Jensen slaat terug naar Albert Verlinde en Johan Derksen

Robert Jensen slaat terug naar Albert Verlinde en Johan Derksen, die op televisie naar hem hebben uitgehaald. “Deze mensen zijn gek, doorgeslagen en zien dat niet meer van henzelf.”

Johan Derksen, Albert Verlinde en Robert Jensen © SBS, Jensen

Is er een BN’er waar Albert Verlinde zó klaar mee is dat hij de deur in zijn gezicht zou slaan? Ja, eentje, gaf hij vorige week toe in Vandaag Inside: “Zo’n Robert Jensen vind ik verschrikkelijk. Dat komt toch omdat iemand laf is. Iemand mag zeggen wat hij wil, maar niet wegkruipen als iemand wat terug wil zeggen of als je iemand tegenkomt, snap je?”

‘Jensen is niks!’

Albert vond daarin Johan Derksen aan zijn zijde. Hij stelt dat Robert tegenwoordig geen rol van betekenis meer heeft in de mediawereld. “Ja, maar Albert, met alle respect: Robert Jensen stelt helemaal niets voor in dit wereldje.”

Die uitspraken zijn inmiddels ook aanbeland bij Robert, die sinds de coronacrisis een online programma maakt met de hulp van donerende kijkers. De broer van Frank Dane, die jarenlang een talkshow had bij zowel RTL als SBS, slaat daarin terug naar Albert en Johan. “Niemand onder de vijftig kijkt meer tv. Je kijkt toch geen tv meer?!”

Robert slaat terug

Het is volgens Robert maar vreemd dat Albert nog steeds aan hem denkt. “Weet je wat ik heel grappig vind? Ik denk nóóit meer na over Kwalbert Verlinde, maar ik vind het zó grappig dat ik nog steeds in zijn hoofd zit. Dat ik dan naar boven kom opeens. Dat ik daar woon bij die gast in z’n hoofd, nog steeds na al die jaren.”

Hij vervolgt: “Ik denk nóóit meer over die gast! Nóóit meer! Wat is dat toch met die gozer? Maar ik ben dus laf en dat kwam opeens weer bij me terug, van: waar ben ik dan ook alweer laf geweest? Hij noemt me altijd laf, maar wat is de reden dat ik laf ben? (…) Dan kruip ik weg? Voor wie kruip ík nou in vredesnaam weg?”

‘Ik buig voor niemand!’

Albert vindt het gewoon lastig dat hij hem ooit tegengas heeft gegeven, aldus Robert. “Wat hij vervelend vindt: hij zat vroeger aan die Boulevard-tafel en dan zat hij over iedereen een mening te geven en niemand durfde wat terug te zeggen over die gast. Ik had net zo’n groot platform, met mijn talkshow, en ik ben voor niemand bang.”

Hij vervolgt: “Ik buig voor niemand en zeker niet in dat k*t-Hilversum, en het ding is: ik begin nooit. Maar als je mij aanpakt: ja, ik pak je tien keer zo hard aan. En dat is wat hij dus ‘laf’ vindt, dat ik hem het leven nogal zuur gemaakt heb, omdat hij mij aanviel en meerdere malen. Elke keer als je dat doet, krijg je hem terug.”

Oude griezel

En wat vindt hij van Johan? Een ‘oude griezel’. “Het is smerig als dit soort vieze mensen van die leeftijd het over seks hebben. Het is smerig. Deze mensen zijn gek, doorgeslagen en zien dat niet meer van henzelf.”

Hij vervolgt: “Johan Derksen is zó niet de man die sommige mensen denken dat hij is. Deze man is de grootste showbizznicht van Hilversum. Hij heeft geen ruggengraat. (…) Ik zal hem nooit vergeven wat hij tijdens de coronaperiode heeft gezegd en gedaan. Hij heeft zijn ware gezicht laten zien.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen