Bridget Maasland: ‘1,2 miljoen voor Eva Jinek? Zit er niet meer in!’

Bridget Maasland neemt wraak op Eva Jinek. Ze stelt dat de talkshowdiva duidelijk geen 1,2 miljoen euro meer waard is. “Ik denk niet dat dat er nu weer tegenover staat met deze kijkcijfers.”

Eva Jinek en Bridget Maasland © RTL

Ha, geestig: de desk van RTL Boulevard heeft kennelijk ook een keukenla. Bridget Maasland had gisteren in elk geval in no time een mes te pakken tijdens het openingsitem over Eva Jinek. Binnen enkele minuten drukte ze die fijntjes in de rug van haar RTL 4-collega, want, ai: Bridget kende álles behalve genade. Women support women? Nu even niet!

Haat en nijd

Het is haat en nijd tussen Bridget en Eva. De talkshowdiva haalde hard uit naar Bridget toen ze twee jaar geleden in RTL Boulevard suggereerde dat er een nieuwe Jinek-baby op komst was, terwijl dat helemaal niet het geval was. “Dat nota bene een vrouw eraan meewerkt! Die twee hebben zich in mijn ogen volledig gediskwalificeerd”, brieste Eva.

Die twee? Ze doelt naast Bridget ook op haar handlanger Rob Goossens, die medeplichtig was aan die babyroddel. Eva toen: “Dat een ongeïnformeerd iemand in een roddelprogramma als RTL Boulevard zoiets maar gewoon kan roepen – het zou je baan zijn, om zulk broddelwerk af te leveren.”

Broddelwerk

Roddelprogramma? Broddelwerk? Bridget krijgt het vaak te horen over RTL Boulevard, ook in haar eigen reactiesectie op Instagram. Ze staat dan steevast op haar achterste benen. Vorige week nog brieste ze tegen een volger: “Jammer dat je dat denkt. Boulevard staat er juist al ruim twintig jaar om bekend dat er altijd hoor en wederhoor wordt toegepast.”

Dat júist een tv-collega als Eva hetzelfde beweert, steekt Bridget al jaren. En ook bij Eva steekt er nu iets. In haar rug dus. Ze was gisteren het openingsitem van RTL Boulevard, dat dunnetjes de Jinek-analyse uit de podcast De Communicado’s overdeed. Wat speculaties over haar contract, een mogelijke transfer naar de NPO, etcetera, etcetera.

Bitchende Bridget

Eigenlijk waren alleen de steken onder water van Bridget aan Eva juicy. Het begint al met haar snerende openingszin: “Met geen dramatische, maar ook zeker geen geweldige kijkcijfers en nog altijd lopende contractonderhandelingen is de grote vraag: blijft de talkshowkoningin van Nederland vanaf volgend jaar te zien bij RTL?”

Bridget vraagt zich hardop af of Eva bij RTL blijft. “Ja, dat is allemaal nog best wel spannend. Natuurlijk komt er eerst nog een baby, dus daar kan ze zich nu een beetje achter verschuilen, maar hoe zie jij de toekomst?”

Rob denkt dat Eva wel blijft, maar dat haar talkshow nu wel veel te luchtig is.

‘En ook zo lang!’

Daar borduurt Bridget gretig op voort. “En misschien kan het programma wat korter? Moet dat zo onwíjs lang? O ja, ik vind het echt… Het is pittig.”

Rob: “Ik vind het ook wel lang, maar van de andere kant: we zijn natuurlijk niet verplicht om tot het einde te blijven hangen.”

Bridget: “Nee, maar de kijkcijfers worden daar natuurlijk wel op getoetst, op het hele programma.”

En die kijkcijfers? Die zijn dus láág, aldus Bridget. En geen 1,2 miljoen euro per jaar waard, weet Bridget. “Er werd toch wel heel flink in de buidel getast toen ze naar RTL werd gehaald. Tussen de 1,2 en 1,5 miljoen hebben we ooit begrepen. Ik denk niet dat dat er nu weer tegenover staat met deze kijkcijfers.”

Acht ton

Ook Rob denkt dat Eva soberdere salarisstrookjes te wachten staat. “Nee, dat denk ik ook, en ik kan me zo voorstellen dat het voor niemand leuk is om een aanbod te krijgen dat lager is dan wat je nu krijgt, maar ik denk dat RTL gek zou zijn als ze niet op acht ton ofzo het afhameren, omdat Eva dat echt nog wel waard is.”

Hij besluit: “Daar heb je reden nummer tachtig waarom ik een overstap naar de NPO niet zie gebeuren, want acht ton is nog steeds vier keer zoveel als wat ze maximaal zou kunnen verdienen als ze terug zou gaan.”

Al met al is de soap over Eva’s aflopende tv-contract nog lang niet voorbij. Hopelijk heeft ze voor de volgende aflevering haar rugdekking op orde.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bridget Maasland: wraakzuchtig of gewoon objectieve analyse?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen