Jan Smit wekt ergernis bij team RTL Boulevard: ‘Dit is frustrerend’

Jan Smit wekt flink wat ergernis bij de makers van RTL Boulevard. Niet alleen hij, maar ook zijn Songfestival-kwebbelmaatje Cornald Maas weigeren voor de camera te verschijnen.

Aran Bade en Jan Smit © RTL

Het lijkt erop dat de mensen wel een beetje klaar zijn met Cornald Maas en Jan Smit. Hoe kan het in vredesnaam dat zij eerst de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival kiezen en het optreden daarvan vervolgens ook nog eens ‘objectief’ beoordelen als commentatoren? Jan is weliswaar uit de commissie gestapt, maar Cornald blijft maar plakken.

Jan weigert

En nu Mia & Dion compléét zijn mislukt, lukt het RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade met geen mogelijkheid om de heren te spreken te krijgen. “Die frustratie zit niet alleen bij mij, maar ook bij de andere pers. En dat moet anders. We voelen ons gewoon niet betrokken bij de Nederlandse delegatie”, zegt hij in de showrubriek.

Hij vervolgt: “Dat is iets dat ik al een paar jaar merk, ook bij de collega-journalisten onderling. We wilden vandaag bijvoorbeeld even langs bij Jan Smit, even langs bij Cornald Maas. Gewoon even om een reactie te vragen. Zij hebben ook het commentaar gedaan. Nou, alle luiken gaan dicht.”

Geen commentaar

Wat laten Jan en Cornald dan weten? “Er wordt gezegd: ‘Geen commentaar, we gaan geen reactie geven.’ Dat frustreert toch wel. We worden toch echt een beetje aan de kant gezet dan. Er wordt eigenlijk gezegd: ‘We komen niet meer en zoek het eigenlijk allemaal maar uit.’ Dat is wel heel lastig. De AvroTros moet daar opener over zijn.”

De AvroTros weigert ook alles en iedereen, aldus Aran. “Dat vind ik zo erg. Zeg gewoon: ‘Kom een kop koffie drinken, we beantwoorden de vragen die gesteld worden.’ Het wordt zo zij-tegen-wij nu gespeeld, alsof wij het allemaal heel erg fout willen en dat het allemaal misgaat. Zo is het helemaal niet.”

Persvriendelijk

Zijn andere deelnemende landen persvriendelijker? Ja, meent Aran. “In andere landen zie je dat helemaal niet; daar hoort de pers bij de delegatie. Ze zitten vaak ook gewoon bij elkaar in het hotel.”

Cornald en Jan moeten zich ook gewoon verantwoorden, vindt hij. “Het is de begeleiding die Mia & Dion heeft beschadigd. Er zijn zes mensen in de selectiecommissie, inclusief Jan Smit ook, die daar verantwoordelijk voor zijn geweest. (…) Ik vind het echt een blamage.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het belachelijk dat Cornald en Jan de pers niet te woord willen staan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen