Na bloedsaaie uitzending VI: ’Alle eisen pr-team Rutte ingewilligd?’

Het tweede optreden van Mark Rutte aan de talkshowtafel van Vandaag Inside zit erop. Maar voor wie is dit eigenlijk leuk? Na deze bloedsaaie uitzending regent het negatieve kritieken.

René van der Gijp en Mark Rutte © SBS 6

Na twee keer de minister-president aan tafel te hebben gehad is toch wel duidelijk dat Vandaag Inside vooral geschikt is voor kroegpraat en niet voor een inhoudelijk interview. Zelfs Wilfred Genee, die flink wat ervaring heeft met serieuzere interviews, slaat tegenover premier Mark Rutte een modderfiguur. Wat zit hier precies achter?

Matte sfeer

Het rendez-voustje met Rutte was niet alleen oppervlakkig, maar ook de typische VI-grappen en -grollen ontbraken. Is de uitzending kapotgemaakt door een pr-team? Evert Santegoeds sluit het niet uit. “Of het nou uitonderhandeld is of niet, maar het was een beetje een matte sfeer aan tafel”, zegt hij aan de desk van Shownieuws.

Evert wijst erop dat er de vorige keer tenminste nog een dildohelm op tafel werd gezet. “Ik had wel wat vuurwerk verwacht. Je ziet een beetje terug op Twitter dat de mensen het een beetje saai vonden en tegenvallen. (…) Vooral als je naar Van der Gijp keek. Die heeft bijna geen woord gezegd. Die voelt zich daar volgens mij helemaal niet senang bij.”

Angela slaat alarm

Angela de Jong slaat zelfs alarm in een extra vroeg gepubliceerde column, die het AD eruit heeft gestuurd als pushbericht. “Vergeef me dat ik naar voetbaljargon grijp, maar ik kan maar één term bedenken die recht doet aan wat er maandag gebeurde aan tafel bij Vandaag inside. Het was een totale walk-over.”

Het VI-trio werd wederom ‘finaal afgedroogd’ door Rutte, vindt Angela. “En Gerard liet geen enkele boer, zelfs geen kleintje. Kortom, alles wat Vandaag Inside Vandaag Inside maakt, ontbrak. Uit respect naar de minister-president of had diens pr-team stevig onderhandeld?”

Geheel afwezig

Talkshowregisseur Bert van der Veer had er meer van verwacht. “René van der Gijp bracht nog even out of the blue China ter sprake, maar was verder geheel afwezig. (…) Zullen we het gewoon niet doen, het maandelijks gesprek met de minister-president?”, schrijft hij op zijn opiniekanaal.

RTL Boulevard-sterverslaggever Joost Maiburg is teleurgesteld. “Als het optreden van Gerard Joling het hoogtepunt van de uitzending is, weet je genoeg…🥱😴”, twittert hij.

Meilandjes-biograaf Jan Dijkgraaf schrijft: “Retesaai vandaag, dat Vandaag Inside.”

Rens Muller, redactiechef van de Gooi- en Eemlander: “Afgeven op Op1 en ondertussen even slaapverwekkend zijn.”

En Story-baas Guido den Aantrekker: “Was erg saai.”

Klagende muppets

Rob Ester, muziekbaas van Qmusic, is ook niet onder de indruk. “Ik zag een energieke Rutte die het slome en slecht voorbereide VI-trio alle hoeken van de studio liet zien. Morgen gaat hij weer aan het werk en gaan die drie oude Muppets onder het genot van een nootje en een wijntje weer verder met klagen over alles en iedereen in dit land.”

Onderzoeksjournalist Ton F. van Dijk: “Nou ja, een avond met Rutte bij Vandaag Inside is een verloren avond.”

Wie geeft Wilfred Genee de schuld van deze matte uitzending? Johan Derksen. Hij zegt in zijn napraatshow tegen Rutte: “Johan speelde ze je zo in de voeten allemaal, hè? Je kon ze zo intikken allemaal. Heerlijk is dat toch?”

Rutte wil terug

Zelf wil Rutte graag nog een keer langskomen. “Nou, maandelijks is te veel, ik moet nog een paar andere dingen doen, maar laat maar kijken. Ik vind het erg leuk, dus als jullie na vanavond zeggen: ‘We vinden het ook nog leuk’, dan kom ik graag terug.”

Angela rekende op een bulderlach van Wilfred, maar die kwam niet: “Ik weet zeker dat er op dat moment ergens anders wél heel hard gelachen en gehighfived werd. Bij de VVD dan welteverstaan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zijn Wilfred Genee en zijn VI-collega's inhoudelijk sterk genoeg om Mark Rutte te interviewen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen