Marc-Marie Huijbregts springt in bres voor geplaagde Irene Moors

Marc-Marie Huijbregts springt in de bres voor Irene Moors. Hij heeft begrip voor de gepikeerde reactie van de geplaagde presentatrice. “Mag ik het even een beetje voor haar opnemen?”

Jan Uriot, Marc-Marie Huijbregts en Irene Moors © RTL, NPO

Het lijkt erop dat Irene Moors een beetje verbitterd is over hoe haar tv-carrière is geëindigd, want ze komt al een behoorlijke periode vrij kribbig en geprikkeld over in de media. Laatst was ze weer boos op Privé-sterjournalist Jan Uriot, omdat hij haar had geciteerd in een kop en ze kennelijk een beetje spijt had van haar straffe uitspraak.

Irene doet raar

De kop in kwestie? ‘Irene Moors: ‘Het boek Carlo is voor mij gesloten’.’ Het was volgens Irene allemaal suggestief, uit zijn verband gerukt, etcetera, etcetera. Een beetje de gemiddelde reactie van BN’ers als ze spijt hebben van hun uitspraken zeg maar. Het maakte Jan boos. “Je moet niet raar met mij gaan doen!”, riep hij.

Jan komt er in zijn podcast met Marc-Marie Huijbregts nog even op terug. “Ik heb een kleine fittie met Irene Moors. Jij hebt er meer dan ik geloof ik de laatste tijd, maar nu heb ik er ook eentje. Irene Moors heb ik gesproken bij de première van The Bodyguard. Dan sta je een beetje te babbelen met een wijntje in je hand.”

Ronde getallen

Irene heeft toen gewoon gezegd wat ze gezegd heeft, aldus Jan. “Ik vroeg: ‘Hoe gaat het verder met De TV Kantine en met Carlo enzo?’ Ze zegt: ‘Het boek van Carlo is gesloten, ik hou van ronde getallen, we zijn dertig jaar bij elkaar geweest en het is gewoon weer tijd voor wat anders. Ik wil ook absoluut nooit meer Kim Holland spelen.’”

Hij vervolgt: “Nou, dat begrijpen we allemaal. Nou, dan is mijn kop in de krant van: ‘Het boek met Carlo is gesloten’, en dan gaat ze reageren op de Insta-stories en zegt ze: ‘Het is een suggestieve kop!’ Ik vind het dan wel meevallen, want ze heeft het gewoon gezegd en wat is er nou suggestief aan? Het boek van Carlo is dan ook inderdaad echt gesloten.”

Marc-Marie in bres

Jan heeft Irene telefonisch op het matje geroepen. “Ik wilde gewoon van haar weten waarom ze daar dan zo’n toestand van maakt op dat Insta. Dan denk ik: doe dat nou gewoon niet. Ze weet mijn toon en die is altijd licht en humorvol enzovoorts. Dat weet ze ook al 20 of 25 jaar.”

Zijn co-host Marc-Marie springt daarop voor haar in de bres. “Mag ik het even een beetje opnemen voor Irene Moors? Want dat heeft ze voor mij ook een paar keer gedaan. Ik ken haar verder niet, maar ik heb wel een sympathie voor haar. Het was een paar weken geleden, hè, The Bodyguard. Dat was niet afgelopen weekend of het weekend ervoor.”

Pen en papier

Dat was dus geruime tijd vóór publicatie, aldus Marc-Marie. “Dan sta je gewoon wat te babbelen, zeg maar. Je hebt dan geen pen en papier bij je en je staat niet in een regenjas en een krant met twee gaten erin. Je staat dus een beetje als publiek onder elkaar te babbelen.”

Hij vervolgt: “Dan kan ik me voorstellen dat je wel eens dingen zegt tegen jou waar je niet eens over nadenkt en als je het dan weken later ineens in de krant ziet, dan denk je: waar komt dit vandaan?! Daar kan ik me wel iets bij voorstellen.”

Wereldtoestand

Jan: “Ze is geschrokken van haar eigen woorden.”

Marc-Marie: “Precies.”

Jan: “Dan denk ik: geef dat dan ook maar toe en stap eroverheen. Het is natuurlijk geen wereldtoestand. Het gaat over Carlo en Irene die misschien verdergaan of niet.”

Hij brengt altijd alles met een knipoog, aldus Jan. “Zo ken je me toch? Hou op met me.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen