Jan Smit onder vuur om gage voor Songfestival: ‘Belastinggeld!’

De inkomsten van Jan Smit met betrekking tot het Eurovisie Songfestival leiden tot een onderzoek. Privé-baas Evert Santegoeds gaat een Woo-verzoek indienen. “Dit is belastinggeld.”

Cornald Maas en Jan Smit © AvroTros, Instagram

Het stuit Evert Santegoeds steeds meer tegen de borst: de houding die Jan Smit aanneemt als een van de belangrijke Songfestival-bobo’s. Hij zat in de selectiecommissie die Mia & Dion aanwees als Nederlandse inzending, en zat hen vervolgens ten onrechte te bejubelen als commentator tijdens de eerste halve finale. “Loepzuiver!”, riep hij.

50 duizend euro

Evert is er écht klaar mee en wil inzage in zijn inkomsten. Hij wil daartoe een Woo-verzoek (voorheen Wob-verzoek) indienen, zegt hij in de podcast Strikt Privé. “Ik vind het zó slecht wat hij van de week zat te doen in dat hok. Er kwam geen zínnig woord uit en hij heeft zich volstrékt belachelijk gemaakt met die afkondiging, met z’n ‘loepzuiver’.”

Hij vervolgt: “Ik denk dat we gewoon eens aan de Wob moeten vragen wat hij daarvoor krijgt, voor een weekje Liverpool. Het zou me niks verbazen als dat 30, 40 of 50 duizend euro ofzo is. Hij heeft natuurlijk een contract bij AvroTros, misschien valt het daaronder hoor, maar het is toch heel leuk om eens uit te zoeken waar ons belastinggeld blijft?”

Tenenkrommend

Is Evert serieus over dat onderzoek? Ja. “Het is zó tenenkrommend slecht dat ik echt wel me heel erg zou irriteren als het meer was dan 10 duizend en dat kun je tegenwoordig opvragen volgens mij. Dat moeten we maar eens gaan doen.”

Zelf kan Jan net als de rest van de Songfestival-equipe van AvroTros totaal niet omgaan met kritiek. Hij heeft vanmiddag een heel pissige post geplaatst op zijn sociale media. Daarin briest hij: “Het leven is te kort voor al dat domme en negatieve gezeik!”

In de bres

Jan springt ook in de bres voor zijn geplaagd collega Cornald Maas. “Cornald, mijn vriend en Songfestivalkompas. Het meest geniet ik van het commentaar op ons commentaar!”

Hij vervolgt: “Goed doe je het namelijk toch nooit. Een wijs iemand zou zeggen: ‘Maak er een bal van en gooi hem weg…’ Een aanrader!”

Tweet

De pissige Jan:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Jan Smit en al zijn Songfestival-collega's te gepikeerd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen