Gerard Joling: ‘Olcay en onfrisse Ruud? Wát een slechte acteurs!’

Gerard Joling en Jan Slagter hebben gisterenavond in de talkshow van Eva Jinek felle kritiek geuit op de flopsoap van Olcay Gulsen en Ruud de Wild. “Ik heb nog nooit zoiets slechts gezien.”

Jan Slagter en Gerard Joling © RTL

De soap van Olcay Gulsen en Ruud de Wild is een waar kijkcijferdrama. Ze hebben zo’n beetje het onmogelijke gepresteerd: ’s lands best bekeken tv-zender NPO 1 uit de kijkcijfer top 25 spelen. Dat is een historische prestatie. Jan Slagter: “Dit programma heb ik één keer gezien en weet je, dit is niet echt. Dit is gescript. Dit zijn toneelstukjes.”

‘Zó slecht gespeeld’

Daar is Gerard Joling het helemaal mee eens. Hij zegt in Jinek: “Zó slecht gespeeld, Jan.”

Jan: “Zij wil graag, dat merk je wel, want ze heeft iets te verkopen blijkbaar. Hij zit er een beetje in van: eigenlijk ben ik wel een heel stoere dj en ik zit nu met mijn vrouw in een soapserie en ik laat af en toe merken dat ik het niet leuk vind. ‘Moet ik op die boot?!’ Ze worden goedbetaald, het kan niet anders, maar dit vind ik echt…”

‘Allemaal gescript’

Gerard vindt het slechte tv. “Ik heb nog nooit zoiets slechts gezien als het gaat om een reallifesoap. Ik heb het zelf veel gedaan, dus ik weet waar ik het over heb, en dan moet je gewoon die camera’s loslaten en gewoon gaan. Dan gebeurt er ook van alles wat. Er gebeurt vanzelf wel iets leuks. Dit is allemaal gescript, het is absoluut niet leuk.”

Hij vervolgt: “Zelfs als ze bij elkaar in bed liggen, even knuffelen. Dat is niet echt. Ik vind hem zeer onfris om naar te kijken, naar Ruud de Wild, moet ik zeggen. Hoe dan ook. Dat is mijn persoonlijke smaak. Ten tweede vind ik Olcay een hartstikke aardig wijf in het echt. Een lieverdje, een knappertje, maar dit is zó slecht geacteerd. Dat de NPO dit uitzendt!”

‘Moet dat nou?’

Ook Antoinnette Scheulderman is kritisch. “Ik vind het ook geacteerd. Ik hoor over de eerste twee uitzendingen heel veel lelijks. Ik denk dan altijd: moet dat nou? Maar toen ging ik dus de derde kijken omdat ik hier zit, en het duurde eindeloos.”

Ze vervolgt: “Verschrikkelijk, ik kan niet anders zeggen. Ze heeft het ook over haar producten en haar cosmeticalijn. Hij staat in zijn atelier met zijn kunstwerken. Mag dat eigenlijk bij de NPO dat je de hele tijd een soort sluikreclame maakt voor wat je doet?”

Nieuwe bril

Jan: “Er valt wat te verkopen!”

Gerard: “Het is zieltjes winnen in deze reallifesoap. Het is niet eerlijk en zeker niet oprecht.”

Remco van Westerloo, de tv-baas van de NPO, speelt ondertussen mooi weer. Hij zegt dat het uitgesteld allemaal prima gaat. Gerard: “Ik zou een nieuwe bril halen. Dat is absoluut gelul.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen