Angela de Jong ergert zich aan nieuw accentje Duncan Laurence

Angela de Jong ergert zich dood aan het nieuwe accentje waarmee Duncan Laurence praat. Ze kan het geklets van de Songfestival-knul simpelweg niet aanhoren. “Aanstellerig gedoe!”

Duncan Laurence en Angela de Jong © RTL, SBS

Duncan Laurence bewijst dat je maar één succes nodig hebt om compléét in de diva-rol te schieten. Hij loopt er tegenwoordig bij alsof hij Gods gift aan de mensheid is. Nou, in elk geval niet aan Mia & Dion. Die arme mensen zijn compleet in het diepe gegooid door hun tiktokkende mentor Duncan.

Nieuw accentje

Pas nu er voor hem ook weer wat te beleven valt – het Songfestival-circus is van start gegaan in Liverpool – is Duncan weer helemaal van de partij. Maar willen we hem eigenlijk nog wel zien, en vooral: horen? Angela de Jong in elk geval niet. Die denkt dat de zanger hard op weg is naar het Regilio Tuur-syndroom.

Duncan voelt zich inmiddels zó international dat deze jongen uit Spijkenisse eigenlijk alleen nog maar Engels wil praten. En als het écht in het Nederlands moet? Dan met zijn nieuwe accentje.

Angela basht Duncan

Angela kan het niet aanhoren, geeft ze toe in de AD Mediapodcast. “Iedere keer als ik Duncan hoor praten, dan denk ik: zelfs Paul Verhoeven spreekt nog beter Nederlands dan Duncan en die woont zijn hele leven al in Amerika. Aanstellerig gedoe!”

Ze ergerde zich ook al dood aan zijn optreden bij Khalid & Sophie. “Dat je gewoon op prime time bij de NPO zó makkelijk wegkomt met een of ander lulverhaal. Echt. Sophie probeerde het één of twee keer, maar die ging er ook niet echt hard in. Duncan was nou echt iemand die je gewoon even kritisch moest bevragen over het begeleiden van die jongeren.”

Huil, huil, huil

Het is evident dat Duncan vooral met zichzelf bezig was, aldus Angela. “Het was allemaal weer: huil, huil, huil, de media hebben het gedaan, ze zijn zo hard voor ons en oh, wat zijn we zielig. Ik wilde eigenlijk nu iets grofs zeggen. Ga weg. Een variant op ‘ga weg’. Ze hebben die kinderen veel en veel beter moeten begeleiden.”

Bedoelt ze met ‘die kinderen’ nou Mia & Dion. Ja. “Ik blijf het zeggen, want ik kreeg toch steeds weer de indruk, ook al zijn ze bijna 30, dat het echt nog hele jonge, beginnende mensen zijn. Duncan had moeten zeggen: ‘Dat hebben we fout gedaan. We hadden voor ze moeten gaan staan. Punt.’ En nu was het weer: ‘de media’.”

Instagram

Duncan is vooral druk met zichzelf:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen