Renze Klamer deelt flinke sneer uit aan ‘hypocriet’ Vandaag Inside

Renze Klamer slaat terug naar de kritische mannen van Vandaag Inside. De RTL 4-ster vindt hun kritiek nogal lachwekkend. “Daar wordt John de Mol te pas en te onpas verdedigd!”

Renze Klamer en Johan Derksen © Samuel van Leeuwen, SBS

Het is een vaste rubriek in de late talkshows van RTL 4: zendersterren die hun nieuwe tv-programma komen pluggen. Zo’n langgerekt promopraatje is natuurlijk volstrekt zouteloze televisie, maar de talkshowhosts komen er nu eenmaal niet onderuit. Laatst moest Renze Klamer zijn collega Marieke Elsinga interviewen over haar tv-gedrocht Alles is Muziek.

Slecht interview

Het resultaat? Een gênant ons-kent-ons-gesprekje zonder kritische vragen over deze grootste RTL 4-flop van de afgelopen vijftien jaar. De mannen van Vandaag Inside, met name Wilfred Genee, vinden dat triest van Renze. “De interviewer kan dan toch ook zeggen: ‘Sorry, maar dit was toch niet zo best?’”

Nee, dat bleef Marieke bespaard. Ze mocht vertellen dat het tijdens de opnames hartstikke leuke was! Irene Moors die als een doorgeslagen VIP op een sjoelbak slaat? Leuk allemaal! Zo gelachen tijdens de opnames!

Renze slaat terug

Vindt Renze zelf ook niet dat hij iets journalistieker en iets minder reclamezuil mag zijn? Nee. Hij haalt in de VARAgids stevig uit naar de mannen van Vandaag Inside. Die zijn volgens hem hypocriet.

Op de vraag of hij het eens is met hun kritiek, antwoordt Renze: “Nou grappig om zo’n opmerking te krijgen van een tafel waaraan Johan Derksen te pas en te onpas John de Mol verdedigt. Daarnaast: ik ben menselijk en ik blijf dat graag.”

Wrijven

Renze was bewust kritiekloos, geeft hij aan. “Wat heeft het nou voor zin als een programma niet aanslaat om daarin stevig te gaan wrijven? Iedereen voelt dat al aan. Ik heb niet de behoefte daar nog verder op te gaan drukken. Zo zit ik niet in elkaar.”

Boring.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen