‘Ook prinses Beatrix ergert zich aan koninklijke band met Gordon’

Het kan niet anders dan dat ook prinses Beatrix zich bijzonder ergert aan de koninklijke band met de in opspraak geraakte tv-ster Gordon, stelt Angela de Jong. “Die is daar niet blij mee.”

Prinses Beatrix en Gordon © RVD/Jeroen van der Meyde, William Rutten

Vlak voordat Gordon aan zijn huidige Instagram-pauze begon, alweer bijna een maand geleden, vloog hij met dj Don Diablo én prins Bernhard jr. naar de Formule 1-race in Baku. Koning Willem-Alexander baalt volgens Evert Santegoeds ontzettend van de koninklijke associatie met Gordon en Angela de Jong denkt dat hij niet de enige is.

Wat vindt Beatrix?

Prinses Beatrix vond het als koningin altijd heel belangrijk om op gepaste afstand van het gewone volk te blijven, om zo het koninklijke sprookje een beetje in stand te houden. Om die reden zal zij zich er bijvoorbeeld ook wel degelijk aan ergeren dat gravin Eloise onlangs in badpak op televisie verscheen, stelt Angela in de AD Mediapodcast.

Ze zegt: “Ik heb hardop afgevraagd of Beatrix dit leuk zou vinden. Beatrix die vond dat haar zoons niet met een burgermeisje mochten trouwen. Beatrix die vond dat haar zus niet met een burgerjongen mocht trouwen. Beatrix die vond dat er zoveel mogelijk afstand moest zijn tussen het volk en het koningshuis om de magie in stand te houden.”

Balen van Gordon

Angela stelt dat Beatrix daar kritisch over is. “Beatrix die nu ziet dat haar zoon de minst populaire royal aller tijden zo ongeveer is in de Nederlandse geschiedenis. Zou die dan heel blij zijn met het feit dat haar kleindochter daar als een gewone BN’er aan een programma meedoet? Echt, ik waag het te betwijfelen. Maar goed, dat moeten ze zelf weten.”

Collega Manuel Venderbos: “Maar dat is dan toch ongeveer in dezelfde categorie als dat Bernhard junior met Gordon op de foto staat?”

Dat beaamt Angela. “Dat denk ik ook, dat oma Beatrix daar niet zo heel blij mee is.”

Tante Bea

De familieverhouding ligt daarbij wel iets anders, aldus Angela. Beatrix is de oma van Eloise, maar niet van Bernhard. “Het is in dat geval natuurlijk niet z’n oma, maar de tante. Maar nee, ik denk dat sommige mensen binnen de… En ik denk dat ook mensen die zeggen dat dit niet heel slim is voor het Koningshuis, dat die daar gelijk in hebben.”

Je moet niet te veel aanschuren tegen de entertainmentwereld, denkt Angela. “Je ziet het toch ook: hoe gewoner ze zich gaan gedragen, hoe meer kritiek er komt. En dat is wat Jeroen Snel bedoelde.”

Kotsgeluid

Angela heeft niets met het BN’er-protest dat werd opgezet tegen Jeroen Snel. Sterren verschenen in badpak en schreven erbij: ‘Mag dit wel van Jeroen Snel?’. “Ál die BN’ers die weer zelf in een badpak gaan staan en denken: how can I make this about me? ‘O jongens, geef mij ook even vijf minuutjes roem.’ Ik steek mijn tong uit en ik maak een kotsgeluid.”

Wat valt er trouwens op aan al die BN’ers die in badpak poseerden? Rob Goossens in de BLVD Podcast: “Als je dan kijkt wie er voorop liepen in die strijd… Robbert Rodenburg, bij ons natuurlijk Mandy Woelkens, Jan Versteegh, Britt Dekker… Het waren allemaal mensen die bij hetzelfde management zitten als Eloise. Allemaal A Million Faces.”

Underdog

Dat klinkt verdacht. Rob: “Ik dacht: het zal geen georchestreerde actie zijn, maar het komt natuurlijk Eloise commercieel helemaal niet verkeerd uit, want zij is hier een soort van de underdog geworden en zij heeft er alleen maar meer volgers bij gekregen.”

Kassa!

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Straalt de band met Gordon negatief af op het koninklijk huis?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen