Playboy vraagt Maxime Meiland voor cover: ‘Zou goede stunt zijn’

Maxime Meiland is vlak voor de lancering van haar biografie gevraagd om te poseren voor Playboy. “Het wringt wel een beetje met de inhoud van het boek, maar het zou een goede stunt zijn.”

Maxime Meiland © SBS

Niek Stolker, de nieuwe hoofdredacteur van Playboy, heeft recentelijk een poging gedaan om Maxime Meiland op de cover van zijn mannenblad te krijgen. Hij heeft daarover Jan Dijkgraaf benaderd, de biograaf van de Meilandjes. “Ik kreeg een appje van Niek Stolker”, vertelt hij in zijn podcast Nare Jongens.

Zak met geld

Hoe is dat gegaan? Jan vertelt: “Niek Stolker leek het wel een goed idee om Maxime Meiland op de cover van de Playboy te zetten. Dan denk je natuurlijk meteen: Niek, dat kun je helemaal niet betalen, maar als hij bijvoorbeeld een Heleen van Royen zou benaderen, dan vraagt die gewoon een zak met geld en als die zak geld groot genoeg is, dan doet ze het.”

Hij vervolgt: “Zo zijn vrouwen, zou je misschien denken, maar bij Maxime Meiland is dat helemaal niet zo. Omdat ik haar boek heb geschreven ken ik haar. Ik heb haar tientallen uren geïnterviewd.”

Blote jodokus

Maxime ziet het niet zitten, aldus Jan. Hij wijst op het dramatische verhaal dat ze in haar boek doet. “Niek had toch wel mogen begrijpen dat iemand die zó’n verhaal te vertellen heeft over het leed dat vrouwen door mannen wordt aangedaan, niet in d’r blote jodokus en een nietje in d’r buik in de Playboy gaat staan.”

Ook niet voor heel veel geld, benadrukt Jan. “Maar ik heb het Maxime netjes voorgelegd. Zo ben ik. Ik ben niet de baas en niet de manager. Ik ben maar de tussenpersoon. Ik heb gezegd: ‘Ik zou het niet doen, los van of je het zou willen en los van het geld, gewoon niet doen.’”

Goede stunt

Wat zei Maxime daarop? “Zoals met alles was ze het helemaal met me eens. Ook dat ze wel naar Koffietijd, Tijd voor MAX en Humberto gaat, maar niet Playboy, rot op.”

“Niek had er wel begrip voor, maar hij zei: ‘Het wringt wel een beetje, de inhoud van het boek, maar het zou wel een goede stunt zijn.’ Ik zei: ‘Ja, dat klopt, maar niet met mijn Maxime.’”

E-bike

Overigens is Jan sowieso niet zo onder de indruk van Playboy. De oplage is volgens hem heel beperkt. “Ik denk dat als hij een e-bike koopt, dat hij ze gewoon op de fiets kan langsbrengen bij de abonnees.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u Maxime Meiland adviseren om op de cover van Playboy te gaan staan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen