Olcay Gulsen en Ruud de Wild gebasht: ‘Dit is echt een bizar stel’

Olcay Gulsen en Ruud de Wild krijgen flink wat lelijke sneren te verwerken van Marcel van Roosmalen. Hij begrijpt er níets van dat ze een soap krijgen op NPO 1. “Dit is echt een bizar stel.”

Ruud de Wild, Olcay Gulsen en Marcel van Roosmalen © Wessel de Groot, NPO

Olcay Gulsen en Ruud de Wild zijn niet bepaald het populairste stelletje van Nederland. Zij vanwege haar schimmige financiële handel en wandel – eerst met het faillissement van SuperTrash, laatst met de verloren rechtszaak over een lening van haar schoonmoeder – en hij vanwege het feit dat hij altijd in de bres springt voor misdragende BN’ers.

‘Een unicum!’

En nu krijgen deze twee mediafiguren een eigen docusoap. Op Videoland, dat vól staat met ‘documentaires’ over C-sterren? Nee. Ergens op RTL 5, desnoods op SBS 6? Nee. Ze waren ingepland op NPO 3 en zijn nu doorgeschoven naar het hoofdpodium: NPO 1. Daar gaat ‘Olcay & Ruud’ aankomende woensdag in première.

Volgens tv-professor Tina Nijkamp is dit een unicum. “Het is voor het eerst in zestien jaar dat er een realityserie komt op een grote familiezender over BN’ers die geen zanger of zangeres zijn”, legt ze uit. “De enige andere keer dat een BN’er zonder ‘fanbase’ centraal stond in een realityserie was in 2007, toen Wilma Nanninga een serie had op RTL 4.”

Mensen die BN’er werden door een realityserie, zoals de Meilandjes, telt ze vanzelfsprekend niet mee.

Bizar stel

Marcel van Roosmalen zit totáál niet op dit stelletje te wachten. Hij briest in zijn podcast Weer Een Dag: “Ik vind het een bizar stel. Die Ruud de Wild ook… Ik hoop ook dat zijn idiote kunst goed in beeld wordt gebracht. Al die persoonlijke schilderijen waarin hij dan getallen of letters heeft verwerkt.”

Het is kunst van likmevestje, vindt Marcel. “Denk jij dat Ruud zelf zijn kunst echt indrukwekkend vindt? Hij maakt het vrij snel heb ik de indruk. Dan drukt hij er een songtekst in. Zal hij dan op een afstandje staan van: ja, wow, weer iets gezegd? Ja, ik vind het fascinerend.”

Rampgebied

De reis van Olcay en Ruud naar het aardbevingsgebied in Turkije zal ook wel gefilmd zijn, denkt Marcel. “Ik kijk het meest uit naar hun reis naar Turkije, waar ze gingen kijken bij instortende gebouwen en gingen helpen. Het helpen van Ruud de Wild in een rampgebied, dat kan ik niet vaak genoeg zien.”

Hij vervolgt: “Ik neem aan dat hij volschiet en dat hij Olcay ondersteunt. Wat moet zij ook in een rampgebied? Je weet het niet. Ook kijken. Iets met kleren en dat ze mensen gaan troosten met de mededeling dat ze erover gaan vertellen in Nederland.”

‘Camerageil’

Ook andere critici verwijten Olcay en Ruud ‘camerageilheid’. “Die soap die ze nu gaan doen… Die twee zie ik niet zitten”, zei Johan Derksen onlangs in VI. “Die zijn zó ontzettend geil van zichzelf. Dat lijkt me een beetje vervelend worden. Maar het kan nooit vervelender worden dan die campingbaas of de Meilandjes.”

Die Turkije-reis bewijst hun mediageilheid, vindt Patrick Kicken. “Je moet zó opletten als BN’er als het ook maar enigszins lijkt alsof je ergens een slaatje uit wil slaan of op mee wil liften, want dan ben je de sjaak. Nu hebben deze twee al de schijn tegen en dan komt dit er nog eens overheen. Camerageil?”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen