Marc-Marie Huijbregts waarschuwt Nederland voor vloerverwarming

Marc-Marie Huijbregts heeft na een winter vol torenhoge energiekosten ontdekt wat dé energieslurper in zijn huis is: de vloerverwarming in zijn badkamer. “Mensen moeten echt opletten.”

Marc-Marie Huijbregts © RTL

Vloerverwarming is tegenwoordig de standaard bij de bouw van nieuwe woningen. Toch luidt Marc-Marie Huijbregts nu de noodklok. Volgens hem is dit namelijk extreem energie-onzuinig. “Ik had van de week een ontzettende lightbulb-moment”, legt de komediant uit in zijn podcast Marc-Marie & Aaf Vertellen Alles.

Vloerverwarming

Marc-Marie heeft een winter vol hoge energiekosten achter de rug. “Onze elektriciteit was steeds héél veel. Ik dacht: hoe kan het nou toch dat wij meer… Je ziet dan van die blokjes en dan staat erbij: ‘Vrijstaand huis’, en daar waren wij nog helemaal voorbij. Ik dacht: hoe kunnen wij nou nog meer verbruiken dan een vrijstaand huis?!”

Hij vervolgt: “Ik lag zo een beetje te marineren in bed, van: wat zou het nou toch kunnen zijn? Ik ging als een detective in mijn hoofd het huis door en toen ineens dacht ik: het is de vloerverwarming in de badkamer, want die staat dag en nacht aan.”

Onverstandig

Zijn co-host Aaf Brandt Corstius streng: “Ja, dat moet je niet doen.”

Marc-Marie: “Ja, maar die kan je niet uit en aan zetten. Ja, die kan je wel uit en aan zetten, maar als je hem uit zet en je zet hem dan aan, dan moet je hem heel lang aanzetten, want die tegels zijn vrij dik. Eer dat je er dan plezier van hebt, dan moet je hem weer heel lang aanzetten. We hadden hem helemaal uitgezet en je ziet die staafjes helemaal zo klein worden.”

Honderden euro’s

Aaf: “Het scheelt honderden euro’s? O, wat erg.”

Marc-Marie: “We zijn nu weer gewoon richting rijtjeshuis, zoals het hoort.”

Aaf: “Ik vind dat daar wel een overheidscampagne aan gewijd mag worden. Ik denk: ja, vloerverwarming, dat vergeten mensen helemaal.”

Marc-Marie: “Ja, mensen die dit horen: let op, want die vloerverwarming is verneukeratief.”

‘Die nekt je’

Vloerverwarming is gewoon een slecht idee, denkt ook Aaf. “Die nekt je.”

Marc-Marie: “Die nekt je, ja. Ongelooflijk weer. Nu heb ik zo’n heel klein straalkacheltje. Dat is even een kwartier ofzo. Van die cententrekker onder mijn voeten ben ik nu af.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Marc-Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius zijn gestopt als podcastduo. Jammer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen