Martijn Krabbé gaat tóch niet stoppen met tv: ‘Was beetje depri’

Martijn Krabbé komt na een paar maanden alweer terug op zijn voornemen om te stoppen met tv. Zijn plan om ‘lekker plaatjes te gaan draaien’ gaat weer in de ijskast. “Ik had een zwaar jaar.”

Martijn Krabbé © RTL

Je kunt ermee kwartetten: BN’ers die roepen dat ze willen stoppen met tv om ergens een strandtentje te openen. En als puntje bij paaltje komt realiseren ze zich dat dat toch wel hard werken is, en dat zijn ze helemaal niet gewend. Om nog maar te zwijgen over de salarisval. Onder de streep blijven ze dus gewoon eindeloos lang hangen op het Mediapark.

Handen in de lucht

Martijn Krabbé is ook zo’n geval. Zat in november in het programma Isola di Beau en stak tijdens een goed gesprek met Beau van Erven Dorens ineens twee handen in de lucht. De boodschap? “Ja, ik wil iets anders gaan doen en ik dacht: wat moet ik dan gaan doen? En ik kom toch iedere keer weer op hetzelfde uit en dat is gewoon plaatjes draaien.”

Huh, Martijn is toch 55? De bezetting van de seniorendisco is met Erland Galjaard en Ronald Molendijk toch dik in orde? Nee, Martijn zag het helemaal zitten. “Met een dansvloer. Met allemaal mensen die met hun handen in de lucht staan.”

Monica Geuze zat ernaast en keek of ze water zag branden.

Toch maar niet

Een paar maanden later heeft Martijn zijn tv-exit alweer geparkeerd, een beetje zoals al voorspeld was. “Dat kwam gewoon in mij op. Ik weet niet of het kwam door Beau, met wie ik al jaren goed bevriend ben, de ondergaande zon of het wijntje dat voor me stond, maar ineens dacht ik: tja, wat gaan we nou nog eens doen met ons leven?”

Hij vervolgt in gesprek met Veronica Superguide: “Het gaat allemaal zo snel. De 36 jaar die ik nu op tv ben, zijn voorbijgevlogen. Daar komt natuurlijk niet nóg eens 36 jaar bij. Je denkt ook wel na over je uiterste houdbaarheidsdatum.”

Beetje depri

Martijn gaat zich nu weer gewoon op tv richten. Hij zat tijdens de opnames van Isola di Beau niet helemaal lekker in zijn vel. “Ik vond het vorig jaar niet meer zo heel erg leuk allemaal. Het was een heel zwaar jaar”, zegt hij, verwijzend naar de rel over grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland.

Hij vervolgt: “Ik heb er nog steeds last van. Je gaat twijfelen aan alles. Ook aan jezelf. Op een gegeven moment denk je: als je dit niet hebt gezien of geweten, moet je je dan niet even gaan resetten en nadenken over hoe dit heeft kunnen gebeuren?”

Filosoferen

En hoe zit het nou dan met die plaatjes die hij wil draaien? “Ik heb vorig jaar wel serieus nagedacht over de vraag: is er nog iets anders wat ik zou willen doen? Ik filosofeer nog steeds over plaatjes draaien op locatie.”

Hij besluit: “Een restaurant beginnen, daar ben ik nu al te oud voor. Dat is keihard werken. Dat zie ik mezelf niet meer doen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Nam u het aangekondigde afscheid van Martijn Krabbé al met een korreltje zout?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen