Daphne Bunskoek vindt nieuwe logo RTL 4 extreem ongezellig

Daphne Bunskoek vindt het nieuwe logo van RTL 4 extreem ongezellig. Ze begrijpt niet waarom hiervoor gekozen wordt. “Wij hebben toch niets te maken met RTL in Tsjecho-Slowakije?!”

Daphne Bunskoek © RTL

RTL 4 krijgt net als zijn zusterzenders een nieuw logo omdat het moederbedrijf toe wil naar één merkidentiteit, zodat de Nederlandse tv-zenders hetzelfde beeldmerk hebben als de stations in bijvoorbeeld Duitsland en Hongarije. Een kulargument, vindt Victor Vlam. Hij stelt dat het gewoon een ordinaire kostenbesparing is.

‘Zó ongezellig!’

Daphne Bunskoek, een van de gezichten van RTL Boulevard, is niet gecharmeerd van het nieuwe blokkerige logo. “Dit is zó ongezellig. Als ik het in woorden moet zeggen, dan is het van (zet agressief accent op, red.): ‘RTL 4!’ Het is zo’n heel rrrrr, dat”, zegt ze in De BLVD Podcast.

Collega Luuk Ikink: “Het komt uit Duitsland, dat verklaart misschien de ongezelligheid.”

Daphne: “Ja. Hahaha. Dat begrijp ik.”

Tsjecho-Slowakije

Luuk: “Alles van RTL is nu hetzelfde. Dat is volgens mij het idee erachter hiervan, maar het is allemaal wel heel vierkant inderdaad. Vierkant en rechthoekig.”

Daphne: “Het is heel ongezellig. Ik vind altijd: dat soort dingen worden op hoog niveau besloten, van: het moet één uitstraling hebben. Maar wat maakt dat de kijkers in Nederland uit? Die denken gewoon: RTL 4, gezellig. Die hebben toch niets te maken met RTL in Tsjecho-Slowakije?”

Luuk: “Nee, dat klopt. Daar kijk je geen RTL, want daar kom je nooit, dus wat maakt het eigenlijk uit dat het dan gelijk is?”

Daphne: “Precies.”

Tralies voor RTL

Tv-kenner Rob Goossens vindt het ook een misser. “Dit logo heeft RTL Duitsland al 380 jaar. Als ik toevallig langs RTL in Duitsland zap, dan denk ik áltijd: wat een ouderwets logo is dat. Het is heel strak, heel statisch. Terwijl RTL in Nederland een hele zender heeft gebouwd om herkenbaarheid en aanraakbaarheid. Dat is dit niet.”

Hij besluit: “Het is bijna alsof ze tralies voor RTL hebben gezet om de afstand met het publiek te bewaren.”

Logo

Het nieuwe RTL-logo werd onlangs onthuld door AD-mediajournalist Marcus den Blanken:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen