Vriend Carlo Boszhard verbijsterd door enorme blunder van NRC

Herald Adolfs, die samen met Carlo Boszhard de kijkcijferhit Make Up Your Mind produceert, is verbijsterd over een enorme blunder van NRC. “En ze laten het gewoon online staan!”

Herald Adolfs en Carlo Boszhard © RTL

Make Up Your Mind, het tv-programma waarin BN’ers worden omgetoverd tot dragqueens, is weer terug op de buis. Na de seizoensaftrap van vorige week zaterdag, schreef ook NRC er een stukje over. De tv-recensent van dienst heeft alleen flink geblunderd, want die blijkt per ongeluk de seizoensaftrap van vorig jaar (!) te hebben teruggekeken.

Grote blunder

De NRC-recensent maakt enigszins een karikatuur van de tv-show: “Hoe manniger de man, hoe houteriger, gespierder, bebaarder en heteroseksueler – hoe baanbrekender de gedaantewisseling wordt gevonden door de radende BN’ers en de jury van drag queens.”

Dan wordt Victor Reinier, die te zien was in de seizoenspremière van vorig jaar, als voorbeeld aangehaald. “Hij mag er als drag queen Vikkie Vuzz uitzien als een ‘ouwe sierparkiet’, dat ‘mannen zoals hij’ het aandurven publiekelijk hun vrouwelijke kant te showen, wordt gezien als opsteker voor iedereen die ‘anders’ is.

Ook het optreden van boerin Bertie in dezelfde aflevering wordt aangehaald.

Herald verbaasd

Herald Adolfs, de vriend van Carlo Boszhard, vindt het ongekend. Hij schreef een paar dagen geleden in zijn Insta-stories: “Het NRC schrijft een recensie over tv van afgelopen weekend en recenseert de aflevering van Make Up Your Mind van vorig jaar 😱.”

Om daar gisteren aan toe te voegen: “NRC is op de hoogte dat ze een recensie hebben geschreven over de eerste aflevering van vorig jaar in plaats van dit jaar maar nog steeds staat de foutieve recensie online.”

Aangepast

Inmiddels heeft NRC de recensie aangepast: Victor wordt nog wel als voorbeeld aangehaald, maar er staat nu bij ‘vorig seizoen’. Wat dat met de televisie van afgelopen weekend te maken heeft is een raadsel. De verwijzing naar boerin Bertie is helemaal verdwenen.

De krant schrijft onderaan het artikel: “In een eerdere versie van dit artikel werd onvoldoende duidelijk dat Victor Reinier kandidaat was in seizoen 2022 van Make Up Your Mind. Dat is aangepast.”

Oftewel: de recensent van dienst heeft ontzettend zitten slapen.

Vroeger tijdstip

Het is overigens opvallend dat Make Up Your Mind dit seizoen al te zien is om 20.00 uur, in plaats van het minder kindvriendelijke 21.30 uur. Een overwinning voor de queer-gemeenschap? “Als ik zie hoe goed we scoren in de commerciële doelgroep, dan denk ik dat dit in de eerste plaats een zakelijke beslissing is”, reageert Carlo in Veronica Superguide.

Hij vervolgt: “Het is zonde om het uit te zenden op een tijdstip waarop er minder mensen kijken. Zelf zie ik Make Up Your Mind ook niet als een overwinning voor emancipatie, of zo. Het is gewoon een mooi programma.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Make Up Your Mind is een liefdevol gemaakt programma. Moet Peter van der Vorst niet eens plaatsmaken voor Carlo Boszhard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen