‘André spaart Rachel, omdat hij anders weer Hazes jr. moet heten’

André Hazes jr. spaart zijn moeder Rachel in de erfeniskwestie, omdat zij de macht heeft over zijn artiestennaam. Zij kan hem volgens Yvonne Coldeweijer dwingen om zichzelf weer ‘junior’ te noemen.

André Hazes jr. en Rachel Hazes © RTL, William Rutten

Hoewel Roxeanne Hazes klip en klaar heeft aangetoond dat moeder Rachel een neperfgenaam is – ze lag tijdens het overlijden van André Hazes namelijk met hem in scheiding – sluit André jr. zich vooralsnog niet aan bij de rechtszaak over deze erfeniskwestie. Dat is vreemd, want er staan miljoenen op het spel en ook André jr. heeft bonje met zijn moeder.

André junior

Wat is hier aan de hand? Er speelt volgens Yvonne Coldeweijer, cum laude afgestuurd in de hazologie, één belangrijk ding mee: zijn artiestennaam. André jr. voert de artiestennaam André Hazes en niet André Hazes jr., zoals de meeste mensen hem nog noemen. Hij heeft namelijk een bloedhekel aan de toevoeging ‘junior’.

André jr. vindt dat niet zijn vader, maar híj recht heeft op de naam ‘André Hazes’, dus zonder een afkorting erachter. En dat terwijl zijn vader een legendarische volkszanger is en André jr. vooral bekend is omdat hij van afkickkliniek naar afkickkliniek sukkelt en onderweg nog ergens over Monique Westenberg struikelt.

Hekel aan papa?

Waar is het respect voor zijn vader gebleven? Hans Kraay jr. is zichzelf bijvoorbeeld altijd ‘junior’ blijven noemen, uit respect voor zijn overleden vader. “André Hazes jr. heeft zelf jr. eraf gehaald, terwijl ik hem lekker had laten staan als eerbetoon aan zijn vader die zoveel heeft bereikt”, zei Wilfred Genee ooit.

Het respect voor zijn overleden vader zit niet heel hoog bij André, bleek afgelopen week bij Beau: “Als mensen zeggen: ‘André Hazes is de beste volkszanger die altijd heeft geleefd en dat komt nooit meer’, dan voel je je aangesproken, want je doet zelf zo je best, snap je? En dat doet dan pijn. Je krijgt bijna een hekel aan je vader door dat soort uitspraken.”

‘Rachel heeft macht’

Het is duidelijk dat André jr. koste wat kost niet in de schaduw van zijn vader wil staan, omdat hij zelf alle shine wil pakken en kennelijk moeite heeft met de legendarische status van zijn vader. André jr. wil dus nooit meer terug naar de afkorting ‘junior’. Eén klein probleem: daar gaat hij volgens Yvonne Coldeweijer helemaal niet over.

Zij schrijft op haar juicekanaal: “Sinds Rachel nog steeds over alle merkrechten van André Hazes (senior) beschikt en André junior geen junior meer wil heten, maar letterlijk het merk van zijn vader heeft gekaapt, is daarbij natuurlijk altijd toestemming nodig van Rachel. Dat wordt nu gedoogd en André betaalt daar nu 0 euro voor.”

Terug naar junior

Als hij zich tegen Rachel keert en zij verantwoordelijk blijft voor de nalatenschap van André, dan is André jr. dus de klos, zegt Yvonne. “Als hij ruzie zou maken met zijn moeder en zich bij Rox aan zou sluiten in de erfeniszaak, zou hier zomaar wel eens verandering in kunnen komen… en dat wil André junior wellicht niet riskeren.”

Wat vindt Yvonne eigenlijk van André’s optreden bij Beau? “Niet gezien. Vind hem namelijk nu nog irritanter dan in de tijd met Sarasoel. Eigenlijk viel het in die periode nog wel mee vergeleken met dit ‘ik ben nu beter en groter dan voorheen’-gedrag.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie heeft volgens u het meest recht op de naam André Hazes (dus zonder een afkorting als sr. of jr.)?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen