‘Wendy van Dijk moet vrezen voor baantje na exit Erland Galjaard’

Wendy van Dijk moet vrezen voor haar baantje nu haar man Erland Galjaard heeft besloten om op te stappen als Talpa-bobo. Dat suggereren kwade tongen op juicekanalen en bij online media.

Erland Galjaard en Wendy van Dijk © NPO

Erland Galjaard maakte gisteren bekend dat hij vertrekt als adviseur van Talpa Network, het mediabedrijf van John de Mol. Het kost hem naar eigen zeggen te veel tijd. “Nu de fusie niet doorgaat zal het werk er niet minder om worden en geloof ik dat nu het moment is aangebroken om meer aandacht en tijd te gaan besteden aan andere projecten.”

Wendy houdbaar?

Best opvallend nieuws, vindt Tina Nijkamp het. De oud-zenderbaas van SBS 6 merkt op: “Voor Wendy en Erland gaat dit ook betekenen dat ze voor het eerst sinds hun relatie startte, in 2007, niet meer in hetzelfde bedrijf werken.”

Jarenlang vormden Erland en Wendy bij RTL een beruchte tandem; hij als zenderbaas van vlaggenschip RTL 4, zij als de presentatrice van zijn belangrijkste programma’s. Toen hij naar Talpa vertrok, ging zij er achteraan. En nu blijft Wendy alleen achter bij SBS 6. Is haar positie nog wel houdbaar met alle flops die ze heeft gescoord?

Flop na flop

Het veelbesproken juicekanaal Juice Channel vreest het ergste voor Wendy. “Zijn Verwendy is hem achterna gegaan toen hij naar Talpa ging. De laatste programma’s die zij heeft gepresenteerd waren alles behalve een succes, en dus zijn wij benieuwd hoelang het duurt voordat zij eruit wordt geknikkerd.”

Ook in de populaire reactiemodule van NU.nl denken meerdere mensen er zo over. “Dan zal het contract van mevrouw Van Dijk ook wel niet meer verlengd gaan worden. Sinds de overstap is het flop na flop”, zegt Wouter bijvoorbeeld.

Vergane glorie

Ene Bart meent dat Wendy vergane glorie is. “Galjaard en Van Dijk zijn partners. Ik denk dat elk willekeurig ander persoon eerder was gestopt met Van Dijk op tv. Ze deed het ooit leuk, maar dat is inmiddels lang geleden.”

En een andere Bart, die zich omschrijft als ‘Televisieman’, merkt op: “Goed nieuws voor Erland Galjaard om te vertrekken van het zinkende schip. Slecht nieuws voor zijn vrouw, Wendy van Dijk. Want alleen bij zijn gratie speelde zij nog een rol van betekenis bij SBS na een lange reeks van flops op haar naam.”

‘Onzin!’

Loes vindt dat enorme onzin. “Hoe kom je daar nou bij? Wendy heeft al jaren goede banen, allang voordat ze hem kende.”

Bart vervolgens: “Dat HAD ze inderdaad, lang voordat ze hem kende. De laatste jaren is ze flopkoningin. Liedje Op Het Eerste Gezicht, Wendy & Chantal, Flirty Dancing, etcetera, etcetera, etcetera.”

Afgelopen weekend boekte Wendy haar eerste kijkcijfersucces in lange tijd. Het nieuwe seizoen van Wie van de Drie begon met 925 duizend kijkers en daarmee was ze de grote winnaar om half tien ’s avonds.

“Wendy blijft bij Talpa voor Wie van de Drie”, concludeert NU.nl-reageerder Willem.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Wendy van Dijk zonder vrienden aan de top nog steeds op televisie was geweest?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen