Monique Westenberg hekelt Rutger Castricum: ‘Een simpele ziel’

Monique Westenberg, de knipperlichtverloofde van André Hazes jr., vindt het heel kwalijk dat Rutger Castricum het vaderschap van Jandino Asporaat in twijfel trekt. “Simpele ziel!”

Monique Westenberg en Rutger Castricum © RTL, SBS

Jandino Asporaat is momenteel in het nieuws omdat hij de maanlanding en de gebeurtenissen op 9/11 in twijfel trekt. Het werd dinsdagavond besproken in de talkshow HLF8, waar onder anderen Rutger Castricum aan tafel zat. “Volgens mij heeft deze man ook kinderen. Daar maak ik me veel meer zorgen over eigenlijk”, merkte hij op.

Jandino boos

Die opmerking van Rutger zet kwaad bloed bij Jandino. Hij vindt het ‘onacceptabel en buitengewoon gevaarlijk’ dat de opvoeding van zijn kinderen in twijfel wordt getrokken. “Het gaat alle perken te buiten als je (…) alleen maar kan roepen ‘hij is gek’, en als dat niet echt werkt, je dan bedenkt: werp zijn kinderen in de discussie. En iedereen aan tafel lacht?”

Het is walgelijk, vindt de cabaretier. “Dus als cancelen niet lukt, tot gek en gevaarlijk betitelen ook niet blijft plakken, dan maar zijn opvoeding/kinderen ter discussie stellen? Als we na een mening van een ander zo kunnen doorschieten en ons verlagen tot zulke smerige trucjes, dan missen we de essentie van het vrije woord”, schrijft hij op Instagram.

Simpele ziel

Monique Westenberg, de knipperlichtverloofde van André Hazes jr., springt in de bres voor Jandino. Zij vindt dat Rutger veel en veel te ver is gegaan. “Je bent geen verantwoording schuldig! Simpele zielen zijn het. Mensen die van binnen gelukkig zijn en liefde voelen, kunnen nooit lelijk over een ander spreken. Dat zegt genoeg!”, laat ze weten.

Ene Karen vindt dat Monique dat heel goed zegt. “Precies zo is het. Alleen mensen die ongelukkig met zichzelf zijn doen een ander bewust pijn en proberen te kwetsen met nare woorden. Dus eigenlijk zijn ze zielig… Wens ze sterkte en liefde.”

Andere BN’ers

Er zijn nog een aantal BN’ers die Jandino steunen, waaronder Tim Douwsma. Hij zegt: “Geen woorden voor. Ik ben van programma’s gehaald, playlisten, platendeal werd gecanceld. Maar je kinderen erbij halen… Wajoo.”

Cabaretier Roué Verveer: “Bro, je bent niemand verantwoording schuldig over wat voor vader je bent. De mensen die het moeten weten, weten precies wat voor vader je bent. F*ck alle andere mensen.”

En Charly Luske: “Of je het eens bent met elkaar doet er niet toe inderdaad. Iedereen gist maar wat in deze gekke tijd. Dus veroordelen is sowieso niet slim. Diep respect voor hoe kalm je blijft, zou ik niet kunnen, (helaas 😂).”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Monique Westenberg tv-presentatrice zou kunnen worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen