René van der Gijp vindt dat Johan Derksen er slecht uitziet: ‘Grauw’

René van der Gijp vindt dat Johan Derksen er steeds grauwer uitziet. De voetbalanalist was gisteren niet aanwezig in Vandaag Inside, maar het ging wel over hem. “Hij ziet er natuurlijk niet goed uit.”

René van der Gijp en Johan Derksen © SBS 6

Vandaag Inside moest gisterenavond een uitzending maken zónder Johan Derksen en dat gebeurt niet vaak. “Ik werk nu twintig jaar met hem en de enige keer dat hij het gemist heeft is dat hij van de trap af viel, waar een mens normaal gesproken een halfjaar van revalideert”, vertelt collega Wilfred Genee.

Aparte vogel

Eigenlijk wilde Johan gewoon naar de studio komen, vertelt Wilfred. “Hij is eerst nog de auto ingestapt ook en toen zeiden we: ‘Johan, doe normaal, joh, je bent echt hartstikke ziek.’ Toen is hij gelukkig weer naar huis toegegaan.”

René van der Gijp spreekt vervolgens lovende woorden over Johan. “Het is een hele aparte vogel, maar hij is echt de enige in Nederland die een programma kan dragen. Dat weet ik honderd procent zeker. Daar is hij echt de enige in. Ik heb ook wel eens dat ik me een beetje aan hem stoor, weet je wel.”

Fenomeen

O, wat dan? René: “Ik heb een paar keer ook een beetje woorden met hem gehad, maar ik waardeer hem wel heel erg. Ik vind het echt een fenomeen. Echt een absoluut fenomeen.”

Wilfred lachend: “Hij is trouwens niet dood, hè, voor de duidelijkheid, dames en heren.”

Wel merkt René dat Johan met zijn 74 jaar steeds ouder wordt. “Wij weten wel dat hij daar dan eens in het hoekje zit waar wij dan zitten en dan zit hij echt zo, hè (slapend, red.)? Dan komt André binnen lopen van: ‘Nog één minuut!’ Dan schrikt hij wakker en dan zit hij daar weer en is er niets aan de hand.”

Grauw

René denkt dat Johan op zijn gezondheid moet letten. “Hij ziet er natuurlijk niet goed uit. Hij is grauw. Als je al zestien jaar alleen maar twee bruine boterhammen eet, dan ga je er niet beter van uit zien.”

Johan was vroeger kolossaal dik en heeft zich daarom dat dieet aangemeten. René: “De man is natuurlijk gewoon manisch, dat mag duidelijk zijn. Ook niet erg, dat ben ik ook misschien wel. In Zeist toen stond elke dag een schaal fruit, hè? Toen zag hij een kiwi liggen en dacht: weet je wat, ik ga het toch proberen.”

Ziek van kiwi

Er gingen toen flink wat kiwi’s in bij Johan. “Ik zag hem staan, kiwi schillen en hij eet die kiwi op en dacht bij zichzelf: dat is godverd*mme lekker man. Hij denkt: weet je wat, ik neem er nog één. Toen heeft hij zes kiwi’s gegeten, maar dat lichaam is niet gewend aan kiwi’s, maar aan twee bruine boterhammen.”

Hij besluit: “Op een gegeven moment zie ik hem helemaal wit worden en hij gaat naar het schijthuis en daar heeft hij echt een halfuur op gezeten. Hahahaha. Ze dachten in Zeist dat er een tsunami was!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Twee bruine boterhammen per dag: goed dieet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen