Marieke Elsinga hard gebasht: ‘Dit is echt walgelijke, domme tv’

Marieke Elsinga wordt flink door de mangel gehaald nu er een promotiefilmpje is verschenen van Alles is Muziek, haar eerste tv-show als moeder. “Wat is dit nou weer voor een dom programma?”

Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen © BNNVARA

Het begint een beetje zorgwekkende vormen aan te nemen hoe RTL 4 omgaat met zijn grote namen. Chantal Janzen moet in studioshows kandidaten in bitterbaloutfits omhoog hijsen en Marieke Elsinga krijgt nu een programma waarin de eeuwige ‘panels met bekende Nederlanders’ liedjes moeten uitvoeren met alledaagse voorwerpen als een stofzuiger.

Dom programma

Gijs Groenteman, een belangrijke NPO-prominent, vindt dit waanzin. Hij stelt het aan de kaak in zijn programma Media Inside. “Marcel, wat is dit nou weer voor een dom programma?”

Collega Marcel van Roosmalen vindt het ook zorgwekkend. “Ik weet het niet. Ik word hier echt heel somber van. Ook die Marieke Elsinga. Ze staat hier gitaar te spelen op een hark. Ik denk: is dit serieus? Droom ik? Zit ik hierover te praten? Het is toch walgelijk?”

Heel zielig

Het is volgens Gijs niet leuk van de RTL 4-top dat ze Marieke zo terug laten keren van haar zwangerschapsverlof. “Ik vind het ook zielig. Dat mens is nét terug van zwangerschapsverlof en die moet nu een programma gaan maken waarin mensen op stofzuigers en wijnglazen aan het slaan zijn om er ‘muziek’ uit te laten komen.”

Marcel: “Ja, ik kan hier geen zinnig woord over zeggen.”

Formatschaarste

Het is onduidelijk wat er precies achter dit tv-idee schuilt. “Is er formatschaarste in Hilversum, denk je? Weten ze van gekkigheid niet meer wat ze moeten verzinnen?”, aldus Gijs.

Het zou volgens Marcel kunnen. “Ik heb geen idee. Ik neem aan dat Marieke Elsinga zelf met dit idee is gekomen. Dat ze heeft gezegd: ‘Ik wil wel een programma maken, maar dan over muziek uit huishoudelijke artikelen.’ Dit is er uitgerold, er is meteen ja gezegd en nu zitten we met de gebakken peren.”

Promo

De promo van Marieke’s nieuwe tv-show:

https://www.youtube.com/watch?v=if0IMQ56MU4&ab_channel=RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen