Jack van Gelder bekent ‘wangedrag’: ‘Hij neemt vlucht naar voren’

Jack van Gelder heeft gisterenavond in HLF8 bekend dat hij een rol speelt in een aanstaand Volkskrant-artikel over grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. “Hij neemt de vlucht naar voren.”

Jack van Gelder © SBS 6

De hoofdredactie van NOS Sport maakte gisteren bekend terug te treden vanwege het schandaal over grensoverschrijdend gedrag op de redactie. De Volkskrant werkt momenteel aan een uitgebreid artikel over dit gedrag en Jack van Gelder maakte gisterenavond in HLF8 bekend dat hij een rol speelt in dat artikel.

Jack in bad

Wat heeft Jack uitgehaald? “Er is een collegapresentatrice geweest in 2011/2012 die mij heeft gebeld, zegt ze, en dat geloof ik, terwijl ik in bad zat. Een opmerkelijk verhaal. Die vroeg toen of ik haar mentor wilde zijn en toen zou ik de opmerking hebben gemaakt: ‘Als je bij me in bad komt zitten, prima.’”

Hij vervolgt: “Nou, dat is voor mij een een grap, maar dat is voor haar behoorlijk hard aangekomen, blijkt. Ik heb daarna ook nog even met haar gewerkt. Ze is niet zo lang bij Studio Sport geweest. Later is ze ook nog bij Ziggo Sport geweest en daar spraken we gewoon met elkaar. Ik heb niets, maar dan ook helemaal niets gemerkt.”

Gekwetst

De presentatrice in kwestie, die straks wel met naam en toenaam in het Volkskrant-artikel staat maar nu nog anoniem gehouden wordt, vindt het grensoverschrijdend. “Nu begreep ik via de journalist van de Volkskrant dat het bij haar hard is aangekomen en dat ik een soort icoon voor haar was. Ze werd zo geraakt dat het haar heel erg heeft gekwetst.”

Hij vervolgt: “Misschien is het een misplaatste grap, dat kan. Ik maak wel vaker foute grappen. (…) Ik heb een DM op Twitter gestuurd: ‘Moet je luisteren, ik heb ervaren dat het bij jou helemaal verkeerd is overgekomen. Ik vind het buitengewoon vervelend, ik heb je niet willen kwetsen of afschrikken.’ (…) Ze heeft mijn excuses aanvaard.”

‘H**r’

Het tweede geval met Jack betreft een incident waarbij hij een vrouwelijke collega een ‘h**r’ zou hebben genoemd. Dat ging over iemand waarmee hij niet wilde samenwerken. “Een h**r is misschien wat hard, maar oké. En dat is het. Dat heb ik in 2012 gezegd. (…) Ja, het liep toen een beetje hoog op.”

Jack vindt het niet grensoverschrijdend, maar tafelgast Tina Nijkamp zegt: “Iemand een hoer noemen, dat vind ik niet normaal.”

Jack: “Nee, dat is het ook niet, maar ik weet niet of ik dat daadwerkelijk heb gezegd. Er staat ook in het verhaal: ‘Of een dergelijke term.’ Ik was ook heel boos, denk ik. Toen heb ik wat geroepen.”

Vlucht naar voren

Wouter de Winther denkt dat Jack het slim speelt, zegt hij bij Jinek. “Hij neemt nu duidelijk de vlucht naar voren, want er komt een publicatie van de Volkskrant aan. Wellicht volgen er nog meer mensen en dan heeft vrijdag het niemand meer over Van Gelder, maar over de andere namen die er nog in staan.”

René van der Gijp kan er in Vandaag Inside wel om lachen. “Dan moet je wel een behoorlijk bad hebben als je er bij Jack in wil gaan zitten natuurlijk.”

Collega Johan Derksen: “Dit is ook weer een geval: ze willen het ook ontdekken, hè? Er moet wat zijn. Dit is een grap die we hier honderd keer maken.”

En Anouk Smulders in Shownieuws: “Ik denk dat je je als volwassen man van toen waarschijnlijk boven de vijftig echt moet afvragen: waarom maak je zo’n opmerking?”

Fragment

Jack bij HLF8:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jack van Gelder nodigt presentatrice uit om bij hem in bad te zitten. Misplaatste grap of grensoverschrijdend gedrag?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen