Frits Barend komt BBB’er tegen na tv-clash, verbaasd over reactie

Frits Barend is Femke Wiersma, de nummer twee van BBB, dit weekend tegengekomen in Heerenveen. Ze blijkt niet boos over hun tv-clash. “Ik kom binnen en ze is de eerste die mij omhelst.”

Frits Barend en Merel Westrik © SBS 6

Een beetje flauw was het wel: Frits Barend eiste vorige week in de talkshow HLF8 direct allerlei stevige standpunten over heikele onderwerpen van Femke Wiersma, de nummer twee van de BoerBurgerBeweging. Toen ze die niet direct wilde geven, begon hij flink te foeteren: “Nu ben je al een politicus. Dat valt me tegen van je.”

Pittige aanvaring

Het was een pittige aanvaring, vindt HLF8-ster Sam Hagens. Hij vraagt Frits ernaar in de uitzending van gisteren. “Nou ja, clash… We hadden een discussie en dat moet toch kunnen aan een talkshowtafel? Dat dacht ik wel, ja”, aldus de 76-jarige oud-talkshowhost.

Frits staat nog steeds achter zijn vraag. “Ik zei: ‘Er zijn op dit moment vier grote problemen in ons land en daar is stikstof er een van, maar de oorlog in Oekraïne ook.’ Daar zijn we erg bij betrokken en er wordt dagelijks over bericht. Ik zei: ‘Vind jij dat de Nederlandse regering ook raketten of tanks naar Oekraïne moet sturen?’ O nee, straaljagers.”

Heerenveen

Twee dagen later stonden Frits en Femke toevallig wéér oog in oog met elkaar, maar dan bij een evenement voor het goede doel. “Het was een goed doel tegen lymfklierkanker, fietsen in Heerenveen, negentig kilometer. Het was gelukkig droog. We hebben het allebei volbracht.”

Het was een prettig weerzien met Femke, aldus Frits. Hij was behoorlijk verbaasd over haar gemoedelijke houding. “Ik kom binnen en de eerste die mij omhelst is Femke.”

‘BBB doet het goed’

Frits benadrukt dat hij helemaal niet anti-BBB is. “Nou, ik vind best dat die BBB goede dingen doet. Ik heb hier ook al gezegd: ‘Ik leef dankzij boeren.’ Mijn ouders waren ondergedoken bij boeren en ik heb gezien hoe lief zij voor dieren waren. Bijzondere mensen.”

Hij besluit: “Voor dat soort boeren moet toekomst zijn.”

Tweet

Frits en Femke op de foto:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Frits Barend een geslaagde vaste talkshowgast?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen