Dave Roelvink wekt woede met BLVD-interview: ‘Hij kletst onzin!’

Dave Roelvink wekt woede met het interview waarmee hij gisterenavond te zien was in RTL Boulevard. “BN’ers zijn steeds vaker de gewillige, hijgerige facilitators van vuile desinfo-campagnes.”

Dave Roelvink © RTL

Er is flink wat ophef ontstaan over de huidige Week van de Lentekriebels, waarin kinderen op de basisschool les krijgen over liefde, relaties en seksualiteit. Het expertisecentrum Rutgers, dat een van de lespakketten ontwikkelt, wijst erop dat er momenteel enorm veel nepnieuws over deze themaweek rondgaat. Medewerkers worden nu zelfs bedreigd.

Dave trillend op tv

Dave Roelvink blijkt in het kamp te zitten van mensen die zich ernstig zorgen maken over deze themaweek. Hij kreeg gisteren het woord in RTL Boulevard. Hij komt tijdens het interview erg emotioneel over. “Kinderen van vijf vertellen dat je met je p**mel en je v*gina kan spelen en dat dat lekker is, daar gaat mijn hele stem van trillen.”

Hij vervolgt: “Ik ging zelf voor scholen kijken. Mijn zoontje is anderhalf en die moeten we inschrijven. Hoe meer je gaat zoeken, hoe meer je ouders tegenkomt die filmpjes maken van hun kinderen van vijf, zes jaar die in paniek thuiskomen omdat de juffrouw heeft gezegd dat ze met hun piemel mogen spelen en met hun vagina. Ik vind het horror om te zien.”

Nepnieuws

Heeft Dave niet het idee dat hij de boel enorm uit proportie trekt? “Ik begrijp dat heel veel ouders zich zorgen maken en ik maak me er ook zorgen om. Ik heb een groot platform en ik voel me geroepen om dat eventjes te steunen.”

Hij vervolgt: “Ik denk dat je daar in groep 8 prima mee kan beginnen. Dan denk ik dat het een mooie leeftijd is om daar een beetje over te gaan praten, maar 5 jaar? Waar hebben we het in godsnaam over?”

Superextreem

Presentator Luuk Ikink laat na het item weten dat hij vindt dat Dave doorschiet. “Zoals bij Dave Roelvink… Ik neem aan dat hij de beste bedoelingen heeft, dat geloof ik best wel, alleen hij ziet natuurlijk maar één deel, gaat er meteen vol in en steunt de petitie waarin wordt gezegd dat kinderen tot groep 8 geen seksuele voorlichting meer mogen hebben.”

Hij vervolgt: “Het is meteen superextreem. Als je als ouder daar zorgen over heeft, bel dan even met de juf. Dan laat je je toch voorlichten in plaats van meteen helemaal achter hysterische mensen aan te rennen?”

Vuile campagnes

Telegraaf-columnist Kitty Herweijer vindt dat Dave te ver gaat. Zij twittert: “Net Dave Roelvink bij RTL Boulevard om het hoogste preutse woord te voeren over dat niemand tot in groep 8 seksuele voorlichting mag krijgen. Je weet wel Dave, de vrome man die zijn vrienden stiekem een s*ksfilmpje liet maken van zijn date om het daarna online te flikkeren.”

Ze vervolgt: “BN’ers zijn steeds vaker de gewillige, hijgerige facilitators van vuile desinfo-campagnes uit de Forumhoek. Nu weer een onschuldig Rutgers-initiatief dat al jaren bestaat, waar niks mis mee is en waar geen haan naar kraaide. Gênant en dom gedrag dat kwaadaardig uitpakt.”

‘Hij kletst onzin!’

Vrouw-columnist Hester Zitvast, die ook in het item met Dave zat, is het eens. “Echt, heb me er zo over opgewonden. Hij l*lt állemaal onzin. Hij had het over kinderen uit groep 5 die in paniek thuiskomen door wat ze op school gehoord hebben. Dat zuigt hij uit z’n dikke duim natuurlijk, maar het is wel een mooi verhaal voor z’n domme achterban.”

Het is volgens haar ‘diep triest dat dit soort gekken nog een podium krijgen’ en daar sluit Angela de Jong zich bij aan in haar AD-column: “Media moeten hun verantwoordelijkheid nemen en schadelijke desinformatie krachtig en ondubbelzinnig weerspreken. Wat ze niet moeten is een podium bieden aan domme oproerkraaiers als Dave Roelvink.”

Twitter

Het Twitter-draadje van Hester:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Dave Roelvink zich goed heeft ingelezen in dit onderwerp?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen