Caroline van der Plas maakt Aaf Brandt Corstius boos: ‘Vleeseter!’

Caroline van der Plas wekt flink wat ergernis bij Aaf Brandt Corstius omdat ze uit eten is gegaan in een restaurant waar vlees wordt geserveerd. “Dit is het verheerlijken van het eten van vlees.”

Aaf Brandt Corstius en Caroline van der Plas © RTL

De vrouw die de Nederlandse politiek compleet heeft opgeschud, Caroline van der Plas, is vorige week op de dag van de verkiezingen lekker met haar zoon uit eten geweest bij het restaurant De Heeren van Dorth in Bathmen. Daar wordt onder meer vlees geserveerd, bijvoorbeeld van kippen, varkens en koeien.

Aaf is boos

Caroline plaatste ter impressie een fotootje van de menukaart op Twitter (zie onderstaand). “Even rustig gegeten met mijn zoon. Ff de rust gepakt voordat de storm vanavond losbarst”, schreef ze erbij.

Niet veel aan de hand zou je zeggen, maar Aaf Brandt Corstius blijkt zich hier dus enorm over op te winden. “Caroline ging voor de heftige verkiezingsavond nog even uit eten met haar zoon en toen plaatste zij een menukaart en daarop verenigde zij zóveel ergernissen van mij, zoals het verheerlijken van het eten van vlees”, briest de columniste.

Dieren opeten

Aaf wijst er in haar podcast Marc-Marie & Aaf Vinden Iets op dat er gerechten met vlees op de menukaart staan. “Dat is nu een ding onder rechtse mensen. Het is niet meer genoeg om niet zoveel respect voor dieren te hebben, maar je moet ze ook actief echt de hele tijd willen opeten en dat ook heel erg uitdragen.”

Wat is haar tweede ergernis? “Ze had ook nog een restaurant gekozen, en ik denk dat burgers en boeren dat heel leuk vinden, waar ze grapjes maken in de menukaart. Het was dus extra erg. De Pi-pa-porc-schnitzel. Dan denk ik: verzin iets beter dan Pi-pa-porc. En ‘bavette op z’n carpaccio’s.’ Of een ‘onmeunig malse tournedos’. Dat is de menukaart.”

Efteling

Het stoort Aaf ook dat onder een van de gerechten staat dat het varkensvlees afkomstig is van ‘Piggy Palace, het varkensparadijs in Bathmen’. Hoezo varkensparadijs, briest Aaf. “Een soort Efteling voor varkens, maar dan eindigt het in de dood. Je eindigt in het buikje van Caroline van der Plas.”

Walgelijk, aldus Aaf. “Dit is dus de smaak van zeker 33 procent van de Nederlanders die het dus leuk vinden om varkens te eten die met woordspelingen aan de man worden gebracht. Dat heb ik ook weer geleerd. Je denkt dat niemand dat leuk vindt zo’n menukaart, maar dat vinden denk ik heel veel mensen leuk.”

Conservatief

Co-host Marc-Marie Huijbregts wijst erop dat Caroline erg conservatief in het leven staat. “Ze had laatst ook gestemd tegen het voorstel om die bedenktijd van abortus eraf te halen enzo. Ze is heel conservatief. Het is zo heel Sopranos-achtig: heel goed voor de hondjes, maar…”

Aaf vult aan: “Maar niet heel aardig voor zwangere vrouwen die verkracht zijn.”

Marc-Marie: “Of voor koeien.”

Aaf: “Ja, voor koeien en alle dieren.”

Menukaart

De bewuste tweet van Caroline:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u ook dat Caroline van der Plas het eten van vlees verheerlijkt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen