Wendy van Dijk baalt van megaflop: ‘Er is een hoop negativiteit’

Wendy van Dijk baalt er enorm van dat ze sinds haar overstap naar SBS 6 maar niet tot scoren komt. Ook Ministars is genadeloos hard afgegaan. “Er hangt een hoop negativiteit omheen.”

Wendy van Dijk © RTL

SBS 6 hoopte met de vrijdagavondshow Ministars in het gat van The Voice Kids te springen, maar dat is niet bepaald gelukt. Het presentatieduo Britt Dekker en Wendy van Dijk zag met lede ogen aan hoe verschrikkelijk slecht het programma week in week uit scoorde, tot aan de finale van afgelopen vrijdag aan toe. Hoe kijken ze zelf naar deze flop?

Negativiteit

Wendy werd er gisteren naar gevraagd voor de camera van RTL Boulevard. “Je hoopt het natuurlijk, dat het het beter doet. Als het níet goed scoort dan hangt daar natuurlijk een hoop negativiteit om heen.”

Die negativiteit was er in elk geval niet in de studio, benadrukt Wendy. “Dat wat ik aan het maken ben en aan het doen ben, daar hebben we op dat moment ongelooflijk veel plezier aan beleefd. Je hebt het beste gemaakt met elkaar, hoop je, en of dat dan wel of niet aanslaat, is een beetje out of your hands.”

Fusie mislukt

Het lijkt erop dat Wendy haar tv-carrière moet uitzitten bij SBS 6, want een terugkeer op RTL 4 ziet er door de stukgelopen fusie in tv-land niet meer in. “Ik geloof toch wel dat ik het een beetje jammer vond. Ik waai altijd wel met alle winden mee en in het begin was het wel even dat ik dacht: huh, fusie?”

Ze vervolgt: “Ik moet wel altijd even aan het idee wennen, maar inmiddels ben je dan gewend en ga je je daar heel erg voor openstellen en denken: o, nou ja, het biedt waarschijnlijk ook wel weer nieuwe perspectieven. Ja, en dan gaat het weer niet door. Dan is het weer: o, oké, nou ja, ook goed.”

Wat vindt haar man Erland Galjaard, een bobo bij Talpa, ervan? “Een beetje hetzelfde. Het is go with the flow. Het had helemaal niet gek geweest om met elkaar samen te werken.”

‘Komt niet terug’

Tv-kenner Rob Goossens zegt na afloop in de studio dat een vervolg op Ministars er waarschijnlijk niet in zit. “Het lijkt me niet. Het is heel duidelijk dat SBS 6 heeft gedacht: zolang The Voice Kids niet op de buis is, gaan we proberen om iets te doen dat een beetje in dat gat duikt.”

Hij vervolgt: “Dit programma was gewoon niet goed genoeg. Dan zet je er twee van je belangrijkste presentatoren op en die redden het dan ook niet qua kijkcijfers.”

Beetje zuur

Collega Eddy Zoëy: “Ik vind Wendy te gek, daar gaat het niet om, maar als je zo’n programma krijgt toebedeeld en je weet bij aflevering één dat het niet werkt en je moet er nog tig, dan baal je wel hoor.”

Rob: “Dat lijkt me toch eigenlijk ook hoor. Ze heeft natuurlijk jarenlang de sterren van de hemel gescoord en dan nu erachter komen dat het ook voor een groot deel te maken had met op goede programma’s gezet worden en men niet massaal de televisie voor jóu aanzet, dat is natuurlijk wel gewoon een beetje zuur.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u speciaal op een programma afstemmen omdat Wendy van Dijk het presenteert?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen