Voorstel om fors te minderen met Eva Jinek: ‘Eén keer per week’

Eva Jinek wordt geconfronteerd met een voorstel om het aantal afleveringen van haar talkshow fors terug te brengen. “Waarom voortaan niet gewoon één keer per week, op de vrijdagavond?”

Eva Jinek © RTL

De kijkcijfers van Eva Jinek staan onder druk, volgens critici omdat de uitzendingen zo vreselijk lang duren. Kijkers moeten zóveel tijd inruimen voor haar gesprekken aan tafel, dat ze er niet eens meer op afstemmen. “Anderhalf uur, geloof ik, hè?”, zegt Telegraaf-ster Pim Sedee in de rubriek Wat Vindt Jan.

Jinek te lang

Pim vindt het ook wat veel. “Ze had nu dan Mark Rutte op bezoek en dan moet je dus eerst de premier doorzagen en daarna moet je het dan ook nog over Flemming gaan hebben en Alexander Klöpping zat er nog. Dat is wel veel.”

Collega Jan Uriot, sterjournalist van Privé, is het daarmee eens. “Het zou kunnen dat je daarin moet knippen. Het is veel en lang en daar moet de kijker maar zin in hebben. Daar heb je niet elke avond zin in. Daarom denk ik, Pim: waarom gaan we niet terug gewoon naar één keer in de week?”

Eens per week

Jan ziet eens per week Jinek wel zitten. “Eva één keer in de week op vrijdagavond bijvoorbeeld om de week door te spreken en een topshow neer te zetten, zoals het vroeger ging bij Sonja Barend. Ik zeg niet dat we terug naar oude tijden moeten, maar misschien is dat wel de oplossing. Gewoon niet elke avond.”

Het is too much, denkt Jan. “Je ziet het ook bij Arjen Lubach. Die was eerst één keer in de week en komt nu bijna elke dag voorbij. Dan denk je ook als kijker: nou, ik kan hem nu wel een keertje overslaan. Dan werkt het niet meer. Je moet de kijker hongerig maken. Eén keer in de week, dat doen wij ook, is prima.”

Verwacht hij dat zijn advies wordt opgevolgd? Nee. “Peter van der Vorst zal eens naar mij luisteren…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Eva Jinek nog genoeg ambitie heeft om de dagelijkse talkshowkar te trekken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen