Martien Meiland vindt bijtincident Peter Gillis ‘natuurlijk vreselijk’

Martien Meiland vindt het bijtincident waar Peter Gillis van verdacht wordt ‘natuurlijk vreselijk’, maar hij vindt niet dat zijn SBS 6-collega al gelijk van de buis moet. “Laten we eerst even afwachten.”

Martien Meiland en Peter Gillis © William Rutten, SBS

Peter Gillis wordt van ontelbaar veel misdragingen beschuldigd, maar de vermeende mishandeling van zijn, inmiddels, ex-vriendin Nicol Kremers is veruit het meest besproken. Hij zou haar zelfs hebben gebeten en daarom wordt hij ook vervolgd door het Openbaar Ministerie. Wat vindt Martien Meiland, de andere realitygrote ster van SBS 6, ervan?

Martien reageert

Martien vindt het een kwalijke zaak, vertelt hij in de Weekend. “Dat is natuurlijk een heel dingetje geweest op een gegeven moment met die Nicol, zo heet ze toch? Ik heb die serie volgens mij één keer gezien. Hij zou haar hebben gebeten, toch? Dat is natuurlijk vreselijk. Dan denk ik: dat is niet goed, nee.”

Vindt hij dat Peter van de buis moet? “Volgens mij is er een rechtszaak gaande, toch? Laten we die eerst maar afwachten en dan weer oordelen van: joh, je moet van de buis of je mag blijven. Mensen oordelen tegenwoordig al voordat de rechter een uitspraak heeft gedaan. Dat vind ik zó erg. Nee joh, eerst afwachten maar.”

Gillende tv-ster

Zelf heeft Martien te maken met mensen die hij van de buis moet vanwege zijn gegil. Vreest hij voor Meiland-moeheid? “Daar ben ik hélemaal niet mee bezig. De kijkcijfers zijn nog steeds zó goed. We hebben laatst een lintje doorgeknipt in Aalsmeer en al die mensen die dan komen! Zo leuk, zo positief, en ze willen allemaal op de foto met ons.”

Hij vervolgt: “Zolang de kijkcijfers goed zijn, blijven we het programma maken. Ik verwacht nog wel twee jaar. Dan ben ik 63. Nou ja, dan is het misschien ook wel mooi geweest. Ik moet straks ook nog dat ontbijt in het pension gaan verzorgen.”

Dalende kijkcijfers

De kijkcijfers van Peter Gillis zitten ondertussen in de lift naar beneden. Er keken gisteren slechts 540 duizend mensen naar Massa is Kassa. “En maar 9,8 procent marktaandeel in de doelgroep 20 tot 54 jaar. Dit is op pakjesavond en kerst na de slechtst bekeken uitzending van de afgelopen 53 afleveringen. Oei”, zegt kijkcijferkenner Tina Nijkamp.

Ze vervolgt: “Dat is niet goed. Vorige week was ook al lager dan normaal. De negatieve publiciteit en de relatiebreuk met Nicol die afgelopen week bekend werd, zal niet meehelpen. Grote vraag: Is en zo ja, hoe, valt deze kijkcijferval nog weer ten goede te keren?”

Gillis-moeheid

Jan Dijkgraaf, de biograaf van de Meilandjes, vreest het ergste voor Massa is Kassa:

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen