Hélène Hendriks beledigt Karin Bloemen: ‘Lijkt wel carnavalsoutfit!’

Hélène Hendriks zet vraagtekens bij het modegevoel van Karin Bloemen. Zij droeg gisteren in HLF8 een voor haar doen bescheiden ensemble, maar de gastvrouw vond het tóch nog te veel kermis.

Karin Bloemen en Hélène Hendriks © SBS 6

De 62-jarige Karin Bloemen zat gisterenavond aan de talkshowtafel van de twintig jaar jongere Hélène Hendriks. De cabaretière verscheen daar in een vrolijk ensemble: ze droeg een kikkergroene outfit met een wilde luipaardprint. Een stuk vrolijker dan het saaie zwarte bloesje van Hélène in elk geval.

Carnavalsoutfit

Je kunt het vrolijk noemen, maar ook kermis, vindt Hélène. Zij plaagt de cabaretière aan het begin van de uitzending van HLF8 met de vraag: “Karin, kan ik dat pakje lenen volgende week toevallig?”

Karin heeft op dat moment geen idee waar Hélène heen wil. “Ja, natuurlijk. Had je iets speciaals? Heb je lentevibes?”

Nee, het is volgende week carnaval, maakt de presentatrice duidelijk. Karin geshockeerd: “Carnaval! Ohhh! Pak haar!”

‘Het is mooooi’

Vaste tafelgast Jack van Gelder springt onmiddellijk in de bres voor Karin, die altijd veel aandacht besteedt aan haar kleurrijke outfits. “Nee, het is moooooi!”

Daar is Amerikakenner Raymond Mens het dus helemaal mee eens. “Ik vind het hartstikke mooi.”

‘Om te kotsen’

Karin heeft zich aan de HLF8-tafel overigens aan een controversiële discussie gewaagd, namelijk die over Pim Lammers. Hij heeft ooit een verhaal geschreven over de relatie tussen een tienerjongen en zijn trainer, gebaseerd op jeugdervaringen van een vriend. Na het ontvangen van doodsbedreigingen heeft hij zich nu teruggetrokken uit de Kinderboekenweek.

Dat de cabaretière voor hem in de bres springt, neemt kijker Jeffrey haar kwalijk. Hij twittert: “Dat stukje van Jasper is om te kotsen. Een kind blijft een kind. Hoe kun je dit als Karin Bloemen goedpraten? Pim kiest ervoor om dit te schrijven. Het is ranzig en vies.”

Fragment

Het gesprek met Karin Bloemen kunt u terugvinden op KIJK:

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen