Antoinette Hertsenberg krijgt reprimande: ‘Dit is neerbuigend!’

Antoinette Hertsenberg krijgt een reprimande van Angela de Jong na haar uitspraken over televisiecollega Dionne Stax. “Het kwam wel enigszins een beetje neerbuigend over.”

Antoinette Hertsenberg © Elvin Boer

Het is een bittere pil voor Antoinette Hertsenberg: haar programma Radar is gedegradeerd van NPO 1 naar NPO 2 en ze heeft de helft van haar aantal kijkers verloren. De reden van de verhuizing? Ze zou te oude kijkers trekken. Daarom heeft de omroeptop besloten om er een programma van bejaardenomroep MAX voor in de plaats te zetten.

Jan haalt uit

Antoinette was niet echt bang voor de concurrentie met Van Onschatbare Waarde, het bewuste MAX-programma. Ze wist in de talkshow van Eva Jinek niet eens de titel van de Dionne Stax-show te noemen: “Wij zitten straks tegenover ehhh, ehhhh, ehhhh, Dionne Stax met ehhh… Nou ben ik éven de naam kwijt. De Waarde Onbekend, ofzo.”

De Radar-ster hield er zelfs rekening mee dat ze Dionne misschien wel zou overtreffen. Nou, dat is niet gelukt. Dionne was met 1,7 miljoen kijkers twee keer sterker dan Antoinette. MAX-baas Jan Slagter: “Mevrouw Hertsenberg deed onlangs een beetje minachtend over Van Onschatbare Waarde, ze kende het zelfs niet. Misschien nu wel 😉.”

Neerbuigend

Angela de Jong snapt die sneer van Jan wel, zegt ze in de AD Mediapodcast. “Nou ja, die is voor hem. Ik denk niet dat ze het zo bedoeld had, maar het kwam wel enigszins een beetje neerbuigend over van Antoinette Hertsenberg. Nogmaals: dat zal ze echt niet zo bedoeld hebben, maar ik snap dat Jan het dan niet kan laten om deze even knock-out te slaan.”

De kijkcijfers van Dionne zijn om je petje voor af te nemen, vindt Angela. “Dat is echt wel fantastisch, ja. Dat is echt wel heel knap.”

‘De helft!’

Het is volgens Angela wel een gotspe dat Radar is gedegradeerd. “Van NPO 1 naar NPO 2 is een degradatie. Je weet dan dat je kijkcijfers meegaan naar beneden. Nou ja, dat is gebeurd. Het is de hélft, hè? De helft van wat ze normaal hebben. Het is een programma dat heel duidelijk publieke waarde heeft en waarvan je weet dat het op één staat, het anderhalf miljoen haalt.”

Maar de mensen kunnen toch gewoon zappen naar het tweede net als ze willen? Dat kan, maar veel mensen blijven uit gemakzucht hangen na het Journaal, aldus Angela. “Zo werkt het. Het gros van de mensen begint op NPO 1, kijkt het Journaal en denkt: hé, Dionne Stax, leuk programma.”

Geflatteerd

De kijkcijfers van Dionne zijn terecht, vindt Angela. “Het is ook een leuk programma, Van Onschatbare Waarde. Je zit thuis toch een beetje mee te onderhandelen en dan weet je dat het inderdaad of een keer heel goed gaat of misgaat zoals van de week, toen die vrouw haar paard iets te goedkoop verkocht. Ze liet 15 duizend euro liggen!”

Toch vreest ze voor Radar. Angela houdt rekening met dalende kijkcijfers. “Ik ben als ik heel eerlijk ben een beetje bang dat dit geflatteerd is, want ze hebben heel veel promo’s gedaan, heel veel interviews gegeven. Antoinette Hertsenberg zat bij Jinek, stond bij ons in de krant en weet ik veel allemaal. Als dat straks weer weggezakt is…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Antoinette Hertsenberg sorry moet zeggen tegen Dionne Stax?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen