Wendy van Dijk ergert Johan Derksen: ‘Grote blunder van Talpa!’

Wendy van Dijk en haar televisieshow Ministars zorgen voor flink wat ergernis bij haar veel succesvollere SBS 6-collega Johan Derksen. “Ik vind het strategisch een grote blunder van Talpa.”

Johan Derksen, Wendy van Dijk en Britt Dekker © SBS 6

De grote kijkcijferhit van SBS 6, Vandaag Inside, wordt op de vrijdagavond momenteel een half uur later uitgezonden vanwege de amusementsshow Ministars. Het programma met Britt Dekker en Wendy van Dijk is een enorme flop, maar toch blijft de zender er gewoon anderhalf uur voor reserveren en dat betekent dat VI moet opschuiven.

Wijken voor Wendy

Johan Derksen vindt het een blamage, zegt hij in de uitzending van gisterenavond. “Voor Ministars moeten wij wijken. We zijn een half uur later. Een half uur later voor een kinderprogramma. Als je horizontaal programmeert dan weten de trouwe kijkers: wij zijn er om half tien. Dan schakelen ze straks op ons in en dan is er Ministars.”

De kijker krijgt dan iets te zien wat ze totaal niet verwachten, legt Johan uit. “Dan staan er kinderen te zingen. Een heel leuk programma, maar om tien uur vind ik het niet zo leuk. Wat gaan ze dan doen? Dan gaan ze zappen, dan komen ze bij Jinek uit en dan vergeten ze helemaal dat wij ook nog komen.”

Enorme blunder

De oppersnor van Talpa kan het niet geloven. “Ik vind het strategisch van Talpa een grote blunder.”

Collega Wilfred Genee: “Onze gemiddelde kijker is al op leeftijd, dus half tien is net te doen, weet je wel, dus tien uur wordt al een dingetje.”

Johan: “Tijdens de commercial break begint de helft van onze kijkers al in te dommelen langzamerhand, hè? Ik zelf ook trouwens.”

Wilfred: “Dan zitten we bijna tot elf uur!”

Mosterd na maaltijd

Mensen stellen zich op een bepaald tijdstip in, aldus Johan. “Het is niet logisch. Ik zit ’s avonds tussen elf en twaalf bij de radio en niet op één avond om kwart voor een.”

Aan het eind van de uitzending doet Johan nog één keer zijn beklag: “Als alle kinderen uitgezongen zijn, dan komen wij nog. Als mosterd na de maaltijd.”

Vandaag Inside is vanavond niet om 21.30 uur, maar om 22.00 uur te zien op SBS 6.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kijkcijferkanon Vandaag Inside moet een half uur opschuiven vanwege kijkcijferflop Ministars. Logisch?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen