André Hazes jr. beaamt bij Jinek: ‘Dit helpt allemaal niet, Rachel’

André Hazes jr. heeft in de talkshow van Eva Jinek beaamd dat de gedragingen van zijn moeder Rachel Hazes niet helpen bij zijn herstel en muzikale comeback. “Natuurlijk denkt ik dat wel eens, ja.”

André Hazes jr. en Rachel Hazes © RTL, SBS

Het zit André Hazes jr. niet mee: wil hij zich na anderhalf jaar éindelijk weer een beetje bewegen op het podium en in de media, begint zijn moeder Rachel Hazes zich ineens hysterischer dan ooit te gedragen. Ze sleept alles en iedereen voor de rechter en schijnt volgens weekblad Privé ook nog eens gelogen te hebben over de miljoenenerfenis van André senior.

Man of mam

De écht concrete vragen liet Eva Jinek gisterenavond achterwege tijdens haar interview met André Hazes jr., maar wel legde ze hem voor: “Denk je ook wel eens van: ik werk zo hard aan mezelf, ik zit in therapie, ik werk aan herstel, ik werk aan nuchter in de samenleving zijn… Dit helpt allemaal niet, mam! Kap daar eens mee!”

André voor de zekerheid: “Zei je ‘man’ of ‘mam’?”

Eva: “Mam.”

Sneer aan Rachel

André deelt daarop een flinke sneer uit aan Rachel. “Ehh, nou ja… Natuurlijk, dat komt wel eens in mijn gedachten voorbij, ja. Ik heb geen contact met mijn moeder op dit moment, maar ik vind haar ook heel zielig, omdat sommige dingen… Ze kan er niet zoveel aan doen. Sommige dingen worden haar aangedaan en ik vind het sneu.”

Hij vervolgt: “Ik vind ons gezin een beetje sneu, snap je? Hoe ons leven eigenlijk is gelopen met elkaar en het verlies… Het is heel verdrietig. Ik heb alleen wel voor mezelf voorgenomen: ik woon daar ook niet voor niks nu in huis, ik wil echt alleen maar focussen op positief.”

Afstand nemen

Op dit moment wil André even niets meer met de negativiteit van zijn moeder te maken hebben. “Sinds ik uit de kliniek kom, komen er zoveel mooie dingen op mijn pad en ik ga dat gewoon door niemand meer weg laten nemen. Eigenlijk iedereen die nu bij mij in de weg staat, daar neem ik gewoon even afstand van, ja.”

Eva: “Denk je dat je dat kan herstellen?”

André: “Ik mag het wel hopen, ja. Toen had ik ruzie met mijn moeder, toen had ik het met beiden, toen had ik het weer met die… Het is gewoon allemaal een soort jojo, wat heel vervelend is. We zullen allemaal onze redenen hebben, maar we vinden het allemaal denk ik vervelend dat het zo gaat. Ik hoop dat het op een dag gewoon goed is.”

Therapieën

Roxeanne zegt allerlei trauma’s te hebben overgehouden aan haar eenzame jeugd. Toen André nog goed was met Rachel, sprong hij voor zijn moeder in de bres, maar nu bevestigt hij ineens min of meer haar verhaal. Sterker nog: hij zit zelf óók in therapie vanwege zijn jeugd.

Hij vertelt: “Ik hoorde dat mijn zus een interview had gegeven en dan had ze het over onze jeugd en over verlatingsangst en bindingsangst. Ik krijg daar allemaal therapieën voor, want wij hebben thuis zoveel meegemaakt, dat het bij ons alle kanten op gaat. (…) Ik ben dankbaar – en dat doet mijn zus ook merk ik: wij breken wel patronen door.”

‘Je zus is lief’

André heeft geen contact met Roxeanne. Hij heeft haar van de week niet eens gefeliciteerd. Eva: “Ik vind jouw zus heel lief.”

De volkszanger daarop: “Jazeker.”

Eva: “Ze heeft vandaag nog gezegd dat ze je mist. Dat vond ik heel heftig. Daar vind jij ongetwijfeld ook iets van.”

André: “Jawel, jawel, jawel, maar Holland Zingt Hazes… Ik had gewoon net dat niet moeten zeggen eigenlijk.”

Eva: “Je zei net heel lief over haar dat ze ballen heeft dat ze daar niet heen gaat.”

André: “Absoluut, dat meen ik serieus, ja.”

Fragment

André bij Eva:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

André Hazes jr. voor het eerst nuchter in een talkshow. Hele verbetering?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen