Sophie Hilbrand laat snuifzanger leeglopen: ‘Komt door de media!’

Waar cokesnuivende BN’ers normaal gesproken op de eerste lijnvlucht naar Zuid-Afrika worden gezet, is er nu ook een alternatief: bij Sophie Hilbrand klagen dat de media het allemaal opkloppen.

Sophie Hilbrand en snuifzanger © BNNVARA

Goldband-zanger Milo Driessen gaf op oudejaarsavond een optreden in de popzaal Tivoli. Kennelijk stond de voormalig dealer van André Hazes jr. met een flinke restpartij in het publiek, want die begon gratis cocaïne uit te delen aan iedereen op een armlengte afstand. Eén daarvan was dus de snuifzanger van Goldband.

Naïeve snuiver

Als je in een volle popzaal op het podium coke gaat snuiven, kun je er natuurlijk op wachten dat de beelden daarvan online verschijnen. “Je bent een ongelooflijke domoor als je denkt dat er geen maatschappelijke tumult zou komen na die actie”, schrijft Özcan Akyol in zijn AD-column.

Het is wel heel naïef dat de mannen van Goldband – een daarvan is de nieuwe vriend van Maan de Steenwinkel – nu zo verbaasd om zich heen kijken, vindt hij. “Ze zijn kennelijk zo losgezongen van de realiteit dat ze niet begrepen wat dit teweeg zou brengen.”

Handige draai

Ondertussen weet Milo het handig te draaien: hij wees gisteren in de talkshow Khalid & Sophie vooral op de rol van de media. “Het was een bende vol met feestende mensen en iemand was aan het snuiven voor mijn neus van het publiek, die reikte me dat aan en toen dacht ik geen moment na eigenlijk.”

Hij baalt vooral dat het fragment nu op internet is verschenen. “Nu ben ik bekend en dan wordt het in een keer twintig dagen later op internet gegooid door ene Dario. Dankjewel nog.”

‘Schuld van media’

Het is de schuld van de media dat het snuiffragment zoveel impact heeft, vindt Milo. “Ja, kijk, het was superonhandig. Ik had het niet hoeven te doen natuurlijk, maar ja, kijk: drugsgebruik is al ouder dan de bijbel geloof ik. Mensen gebruiken al duizenden jaren geestverruimende middelen en ik vind ook dat er behoorlijk bekrompen over wordt gedaan.”

Dan: “Natuurlijk moet ik dat niet doen en is het niet cool, zeker niet voor kinderen die dit dankzij allerlei journalistieke platforms zoals dit te zien krijgen, maar ehh… Ja…”

Ergernis

Die wijzende vinger wekt ergernis bij Eline Verburg, chef entertainment van De Telegraaf. “Ah, het komt weer eens door de MeDiA”, twittert ze geprikkeld.

En Omroep Flevoland-presentatrice Joline Dalstra: “Zanger Goldband mag in Khalid & Sophie nog wat zeggen over z’n cokegebruik op het podium. Lacht het weg, geeft journalistieke podia de schuld en Sophie zegt: ‘Ach, het is toch rock en roll’. Stompzinnig. Geldt voor zanger en presentator.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De snuifzanger van Goldband geeft de media schuld. Wat vindt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen