Eva Jinek geeft mening over ‘cocaïne snuivende’ Goldband-zanger

Eva Jinek vindt het twijfelachtig dat Goldband-zanger Milo Driessen tijdens een optreden heeft gesnoven, vermoedelijk cocaïne. “Wil ik dat mijn kind coke gebruikt? Nee”, aldus de tv-ster.

Eva Jinek en Goldband © RTL

Er is een hoop te doen over de Haagse popgroep Goldband. Een van de zangers, niet de nieuwe vriend van Maan de Steenwinkel maar ene Milo Driessen, lijkt een lijntje cocaïne te hebben gesnoven terwijl hij op het podium stond. Het fragment is viral gegaan en wekt veel verontwaardigde reacties op.

Marc-Marie reageert

Ook Eva Jinek bracht het gisterenavond ter sprake in haar talkshow. Tafelgast Marc-Marie Huijbregts: “Ja, wat vind ik hiervan? Ze doen het bij een optreden en dat moeten ze vooral doen. Of het nou coke is of niet… Ja, ik moet eerlijk zeggen… Moet ik daarover verbaasd zijn dat hij dat gebruikt?”

Eva daarop: “Nee, dat bedoel ik niet. Gewoon überhaupt.”

Marc-Marie: “Wat vind je van cocaïne in de wereld?”

Eva: “Dat misschien niet, maar dat ze het zo tijdens een optreden gebruiken, dat is het opmerkelijke. Dat het cocaïne is weten we natuurlijk, maar dat hij het zo…”

Wat vindt Eva?

Marc-Marie dan: “Wat vind jij ervan?”

Eva: “Ehhh, ja wat vind ik daar nou van? Ik vind dat artiesten veel moeten kunnen doen. Ik vind niet dat we moeten zeggen van ehhh… Weet ik veel, dat artiesten allemaal netjes moeten zijn. Maar aan de andere kant: als heel veel jonge mensen daarnaar opkijken, kun je je ook afvragen wat dat dan voor uitstraling heeft. Ik weet het niet.”

Ze vervolgt: “Ik wil ook niet de moraalridder zijn, maar wil ik dat mijn kind coke gebruikt? Nee. Dus ik bedoel: ik vind het een beetje… Ik ben er niet uit. Gelukkig ben ik de host van dit programma. Ik hoef niks te vinden! Jij moet een mening hebben! Ik ga naar de burgemeester, die weet altijd een oplossing.”

Moraalridder

Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, vervolgens: “Ik strijd een behoorlijk deel van mijn leven als burgemeester tegen coke. Ik heb heel veel sympathie voor heel veel mensen, maar mensen die handelen in cocaïne, handelen in gif voor de medemensen. Daar heb ik geen sympathie voor. Ik ben geen moraalridder, maar op dit punt wel.”

Hij vervolgt: “Het is gif. Als het echt cocaïne is, heb ik er grote bezwaren tegen, omdat deze mensen toch influencers zijn en een groot bereik hebben. Op deze manier laat je zien dat het gewoon normaal is om het te doen en het is niet normaal, dus ik neem er wel stelling tegen.”

Ilse kritisch

Tafelgast Ilse DeLange vindt het te ver gaan. “Dit staat heel ver van mij af en ik vind dat je gelijk hebt. Ik vind dat dat eigenlijk niet op een podium hoort. Als je dat wil doen, is het je eigen zaak natuurlijk. Ook als je het op het podium wil doen is het je eigen zaak. Ik bedoel: wie ben ik om daar wat van te vinden? Maar ja… Ik ben het wel met je eens. Doe dat dan backstage ofzo.”

En Omroep MAX-baas Jan Slagter in HLF8: “Ik ken die mensen sowieso niet, die band. Ik ken André Rieu, maar dit ken ik helemaal niet. Ik vind het ook belachelijk. Het is een heel slecht voorbeeld.”

Triest

Herman Brusselmans, die ook aan de HLF8-tafel zit, zegt: “Wat een belachelijke eikel is dat. Waarom moet je dat doen in het openbaar? Ten eerste is het verboden, ten tweede staat het vol jeugd en ten derde is Goldband heel populair heb ik de indruk. En dan ga je dat doen? Belachelijk.”

Heleen van Royen tot slot: “Ik vind die man er zo triest uitzien. Ik vind dit niet een promoter. Als ik dit zie, ga ik het nooit gebruiken. Ik vind het anti-reclame.”

Fragment

Het bewuste fragment:

https://twitter.com/plestik/status/1616351356775976960

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

BN'ers die cocaïne snuiven op het podium. Grensoverschrijdend?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen