‘Peter van der Vorst praat echt onzin over Matthijs van Nieuwkerk’

Peter van der Vorst kletst uit zijn nek als hij zegt dat er bij RTL geen plaats meer is voor Matthijs van Nieuwkerk, vindt Privé-sterjournalist Jan Uriot. “Zet hem desnoods op RTL 7.”

Matthijs van Nieuwkerk en Peter van der Vorst © RTL

Matthijs van Nieuwkerk is in de decembermaand plotseling vertrokken bij BNNVARA. De presentator voelde zich in de rel over zijn wangedrag bij De Wereld Draait Door niet gesteund door de omroep. Nu zit hij zonder televisiebaan en daardoor loopt hij heel erg veel geld mis. Ook RTL wil de onderhandeling met Matthijs niet meer heropenen.

Beetje onzin

Er is volgens RTL’s tv-baas Peter van der Vorst geen plek meer voor een Matthijs-talkshow op de late avond van RTL 4. Het zal natuurlijk ook meespelen dat hij na het The Voice-schandaal niet wil acteren als een soort opvanghuis voor in opspraak geraakte sterren.

Flauw, vindt Privé-sterjournalist Jan Uriot het. Hij zegt in zijn rubriek Wat Vindt Jan: “Peter van der Vorst heeft gezegd: ‘We zijn compleet bij RTL. We hebben geen plaats voor hem.’ Dan denk ik: hoeveel zenders heeft die club wel niet? Zet hem desnoods op RTL 7. Dat kan natuurlijk, ook weet je wel. RTL 8 heb je ook nog. Het is dus een beetje onzin.”

‘Er is wél plek’

Er is volgens Jan wél plek voor Matthijs bij RTL. “Het is natuurlijk raar dat er geen plek voor die man is. Natuurlijk is er plek, maar Peter speelt op veilig en denkt: nou, voorlopig maar even die meneer niet. Ik denk dat Matthijs trouwens bezig is met het schrijven van zijn memoires. Dat gaan we allemaal nog meekrijgen.”

Collega Wilson Boldewijn: “Ik las ook ergens dat hij zich misschien wel heel erg schaamt.”

Oliebollenkraam

Heeft Jan nog meer kritiek op Peter van der Vorst? Ja, hij vindt dat de tv-baas wat beter moet opletten bij RTL Boulevard. In het decor van dat programma wordt nog altijd het Amsterdamse Leidseplein geprojecteerd, maar: “Ik kan je zeggen: de oliebollenkraam is al een week weg, maar die zien we nog steeds.”

Al met al zet Jan het hoofd van Peter niet in de koude, maar in de lauwe zone van zijn ‘sterrometer’. “Misschien moet ik er ooit nog solliciteren. Je weet het niet.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen