Matthijs van Nieuwkerk-achtig schandaal bij GTST: ‘Scheldkanon!’

Goede Tijden Slechte Tijden wordt getroffen door een Matthijs van Nieuwkerk-achtig schandaal. Het lijkt erop dat Ludo Sanders zwaar zijn boekje te buiten gaat. “Iedereen loopt op eieren.”

Ludo Sanders © RTL

Er wordt regelmatig gezegd dat het studiobeulengedrag van Matthijs van Nieuwkerk niet op zichzelf staat. Het probleem van een onveilige werkomgeving zou maatschappijbreed spelen en dat blijkt nu maar weer: zelfs in Meerdijk hebben ze er last van. Ludo Sanders lijkt namelijk een schurk van een werkgever te zijn.

Angstcultuur

RTL Boulevard had gisterenavond de primeur. Presentator Eddy Zoëy opent de uitzending er zelfs mee: “De volgende verhaallijn is ingestart en die lijkt verdacht veel op iets wat een bekende talkshowhost onlangs heeft veroorzaakt: de angstcultuur.”

Vervolgens verschijnt Janine Elschot, de partner van Ludo, in beeld. Ze leest een heftige krantenkop voor: ‘In koninkrijk Sanders regeert de angst’. “Ook Goede Tijden Slechte Tijden moet met haar tijd mee. Maandag is te zien dat er in het bedrijf van Ludo een angstcultuur heerst. Tenminste: zo lijkt het”, aldus de voice-over van de showrubriek.

Op eieren

Wat zou er allemaal loos zijn in het bedrijf van Ludo? Janine leest voor uit het krantenartikel: “Iedereen loopt op eieren, scheldkanonnades en mensen worden om het minste geringste ontslagen.”

Behoorlijk pittig natuurlijk. GTST-acteur Bas Muijs tegen Boulevard: “Het is natuurlijk een vrij realistisch verhaal én actueel. Ik denk dat je de serie daarmee nóg dichterbij de kijker brengt.”

Hogere kijkcijfers

Tv-kenner Rob Goossens mocht na het item een uitgebreid praatje houden over dat de kijkcijfers van GTST zo zouden zijn gestegen. “Er kijken per avond gemiddeld 800 à 900 duizend mensen en op Videoland komen er nog 400 of 500 duizend bij. Dan zit je op 1,3 miljoen per aflevering. Ik vind dat heel keurig.”

Goede Tijden Slechte Tijden wist gisteren 813 duizend kijkers te vermaken op RTL 4. De verhaallijn over bedrijfsbeul Ludo begint direct na het weekend.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen