Wilfred Genee basht Eva Jinek alwéér: ‘Commercieel gedrocht!’

Wilfred Genee kan het niet laten om steken onder water uit te blijven delen aan collega Eva Jinek. Hij beschuldigt haar voor de tweede keer van nepjournalistiek. “Dit is een commercieel gedrocht.”

Eva Jinek en Wilfred Genee © RTL, SBS

Eva Jinek is traditiegetrouw de pineut bij de mannen van Vandaag Inside. Vooral het feit dat zij volgens redacteur Sam van Royen, de zoon van Heleen van Royen, gedanst zou hebben op het kaarsgraf van VI, heeft daaraan bijgedragen. Gisteren begon René van der Gijp over een item dat Eva dinsdag in de show had zitten over mislukte bil-liften.

Worstelende Eva

Onzin-tv, vindt René het. “Als je ook naar die Eva Jinek zit te kijken, dan zit je je toch ook gewoon stijgend te verbazen? Ik zit naar een hartstikke leuk item van die Sander Schimmelpenninck te kijken en dat vrouwtje vond ik ook goed die aan de andere kant zat. Een prima, een prima gesprek.”

Hij vervolgt: “En jongens, dan krijg je daarna een kwartier een paar vrouwtjes die hun billetjes hebben laten doen in Turkije en dat is misgegaan. Ik ga dan alleen verder kijken omdat ik die Jinek ook zie worstelen, zie worstelen. Ja, weet je: hartstikke jammer voor dat meisje, maar wie maakt dat nog wat uit, weet je wel?”

Geen billetjes

Collega Wilfred Genee: “Ja, niemand, maar ja: het moet vol en er moet verstrooiing in zitten.”

Johan Derksen: “Jinek moet dan toch tegen zo’n redactie zeggen: ‘Niet doen.’”

René: “Ja, ‘geen billetjes’. (…) Je ziet gewoon dat dat meisje het echt vreselijk vindt. Dat zie je ook aan d’r.”

Tafelgast Angela de Jong: “Jinek, bedoel je?”

René: “Ja, de moed zakt in haar schoenen, joh.”

Commercieel gedrocht

Wilfred herhaalt vervolgens de vermoedens dat Eva’s interview met André Hazes jr. geen journalistiek gesprek was, maar verkapte reclame voor Videoland, de videodienst van haar werkgever RTL.

Hij zegt: “Dat was hetzelfde met het interview met Hazes. Ik bedoel: jij hebt het nog redelijk gebagatelliseerd, maar dat zat toch ook niet lekker in elkaar? Dat was toch ook een commercieel gedrocht wat daar gebeurde? Dat interview.”

‘Ik gun haar NPO’

Angela: “Wat mij dan het meeste stoort is dat er 85 keer die Videoland-documentaire moet worden genoemd en ook weer dat concert dat dan weer wordt uitgezonden. Dan denk ik: ach, er zit zo’n goede journalist daar…”

Wilfred: “Jij had haar gewoon de NPO gegund?”

Angela: “Ja.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

RTL Boulevard dat opent met de 'flink gestegen' kijkcijfers van GTST, Eva Jinek die Videoland plugt. Journalistiek onafhankelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen