Nadia Moussaid afgekat door tafel vol BN’ers: ‘Zij is héél niksig’

Nadia Moussaid, de nieuwe vooravondster van NPO 1, is flink afgekat aan de talkshowtafel van haar aanstaande concurrent HLF8. “Dit is geen bruisende persoonlijkheid ofzo. Ze is een beetje niksig.”

Nadia Moussaid © HLF8, VPRO

Ze is uitgekozen om de talkshow M van presentatrice Margriet van der Linden te vervangen: Nadia Moussaid. De presentatrice zal in de lente dagelijks te zien zijn met de talkshow Nadia, recht tegenover HLF8 op SBS 6. Juist in dat programma waren de tafelgasten én presentator gisterenavond erg negatief over hun nieuwe concurrent.

‘Veel succes’

Presentator Sam Hagens sneed het onderwerp aan bij zijn gasten. “Catherine, nog eventjes: Nadia, we hebben Khalid & Sophie, we hebben Eva, Beau, ik. Uiteindelijk zijn we allemaal kinderen van jou.”

Catherine: “Hahaha, o ja! Ik ben de oermoeder!”

Sam: “Eigenlijk wel. De talkshowkoningin. Nadia Moussaid krijgt een talkshow op NPO 1. Een heel belangrijk tijdstip: zeven uur. Wat vind je ervan?”

Catherine afgemeten: “Nou, ik wens haar veel succes in elk geval.”

‘Beetje niksig’

Sam: “Filemon, wat vind jij ervan?”

Filemon Wesselink geeft Sam wél het verwachte, negatieve antwoord. “Nou, eigenlijk heel weinig. Ik heb er gewoon niet zoveel gevoel bij. Ze heeft het al een keertje gedaan. Het was leuk en aardig.”

Catherine: “Ja, maar niet shocking.”

Filemon: “Het persbericht was ook: ‘Veel mensen spreken met veel verschillende onderwerpen.’”

Sam vindt dat cliché. “Ja, een beetje open deuren misschien.”

Filemon: “Een beetje niksig.”

Niet bruisend

Tafelgast Wierd Duk is ook niet onder de indruk. “Precies wat Filemon zegt eigenlijk. Ik vraag me ook af, na wat ik van haar gezien heb, of zij nou degene is die zo makkelijk in gesprek gaat met allerlei mensen van verschillende komaf en verschillende intenties.”

Hij vervolgt: “Ik vind haar goed hoor verder, maar ik vind haar niet een hele bruisende persoonlijkheid ofzo, zoals Sonja Barend vroeger natuurlijk ook was. Er was altijd reuring in die show. Dat is kennelijk wat je wil: reuring om zeven uur ’s avonds, maar of zij dan de juiste persoon is.”

‘Geef een kans!’

Lisa Westerveld, die in de Tweede Kamer zit voor GroenLinks, is iets milder gestemd. “Het moet ook nog blijken, hè? Geef haar een kans!”

De eerste aflevering van de nieuwe talkshow Nadia is op maandag 1 mei.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen