Linda de Mol annuleert Five Live: ‘Ze heeft alles offline laten halen’

Linda de Mol zet een streep door haar mislukte dramaserie Five Live: er komt geen vervolg. Het eerste seizoen is zelfs al geruisloos offline gehaald. “Ze wil er niet meer aan herinnerd worden.”

Linda de Mol © SBS 6

De dramaserie Five Live heeft Linda de Mol flink wat hoofdpijn bezorgd. Niet alleen vanwege de lage kijkcijfers en de vernietigende recensies, maar ook vanwege de veelbesproken studiolamp-scène in de eerste aflevering. Een fictieve versie van de door Linda zo gehate Angela de Jong raakte hierin zwaargewond door de val van een studiolamp.

Five Live offline

Tina Nijkamp, de voormalig zenderbaas van SBS 6, ontdekte gisteren als eerste dat Five Live opeens niet meer online terug te vinden is. Ze trok daaruit de conclusie dat de serie waarschijnlijk niet terugkeert. “Er waren slechte kritieken en het scoorde natuurlijk ook niet goed voor zo’n dure serie.”

Eén aflevering staat qua kosten gelijk aan zo’n vijf afleveringen van Alberto Stegeman of Chateau Meiland, legt Tina uit. “En dat scoort veel hoger. We hadden denk ik ook al lang wat moeten horen via een persbericht of iets dergelijks in verband met opnames die vaak in het voorjaar en de zomer plaatsvinden bij dramaseries.”

SBS 6 bevestigt

De ontdekking van Tina is inmiddels bevestigd door SBS 6: Five Live keert niet meer terug. “Er gingen geruchten dat Five Live weer terug zou komen, maar als er één programma werkelijk afgefikt is het afgelopen seizoen, dan is het dat programma wel. Ook niet geheel onterecht”, merkt Story-baas Guido den Aantrekker op in Shownieuws.

Guido denkt dat Five Live niet geschikt was voor de massa. “Ik denk dat vooral de mensen die het gemaakt hebben het heel erg leuk vonden, maar de rest van Nederland niet echt.”

‘Niet aan herinnerd’

Luuk Ikink vindt het wel gek dat Five Live nu helemaal is verdwenen van internet. “De reden is niet helemaal duidelijk”, zegt hij in RTL Boulevard. “Volgens Videoland liggen de rechten bij Talpa en Talpa laat weten dat het eerste seizoen bij Videoland te zien is en verder zeggen ze er helemaal niets over. Dat is ook wel vreemd, hè? Het is helemaal weg.”

Collega Rob Goossens denkt dat Linda de opdracht heeft gegeven. “Dat is wel raar. Het klinkt toch een beetje alsof er iemand – en als ik iemand zeg dan bedoel ik Linda de Mol – heeft gezegd: ‘Ik wil gewoon niet meer herinnerd worden aan die serie, dus haal het er maar van af.’”

Rustig aan

Volgens Guido is ook de terugkeer van Linda’s hitshow Miljoenenjacht onzeker. “Ze weten nog niet precies of het in maart doorgaat, maar de verwachting is wel dat het gaat gebeuren.”

Hij vervolgt: “Ik heb zomaar het idee dat Linda het toch wat rustiger aan aan het doen is en dat ze echt alleen nog maar de dingen doet die ze heel erg leuk vindt. Groot gelijk heeft ze ook, want het is niet niets wat haar overkomen is. Op een of andere manier zal het met Linda heus wel weer goed komen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Linda de Mol zich schaamt voor Five Live?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen