Heleen van Royen waarschuwt tv-makers: ‘Haal deze grap eruit!’

Heleen van Royen deed in 2018 mee aan The Roast of Johnny de Mol en waarschuwde de makers toentertijd om grappen over haar overleden moeder te schrappen. “Ik zei: ‘Anders ga ik huilen.'”

Heleen van Royen © Comedy Central, SBS 6

Het was voor Heleen van Royen flink schrikken toen ze in 2018 in de wandelgangen van The Roast of Johnny de Mol hoorde dat er grappen over haar overleden moeder gemaakt zouden worden. Ze trok direct aan de bel bij de makers, omdat ze vreesde dat haar hele optreden in het programma daardoor in de soep zou lopen.

Overleden moeder

Heleen wilde er niets van weten. “Het was in 2018 en dat jaar was mijn moeder overleden en ook trouwens mijn schoonvader”, legt ze uit in de talkshow HLF8. “Peter Pannekoek ging mij roasten en toen hoorde ik al in de wandelgangen dat hij grappen wilde maken over mijn moeder.”

Ze greep direct in. “Toen heb ik echt gezegd van: ‘Ja, dat zou ik echt niet cool vinden.’ Los van dat het niet mag, want ik vind ook echt dat je grappen niet moet verbieden, maar ik zei: ‘Áls dat gebeurt, ga ik waarschijnlijk huilen, kan ik mijn eigen roast niet goed doen, wordt het voor mij echt een rotavond.’”

Peter in kleedkamer

Uiteindelijk heeft Peter de grappen over Heleens moeder eruit gehaald. “Hij heeft het niet gedaan. Hij kwam van tevoren naar mijn kleedkamer toen hij zei: ‘Ik weet dat je bang bent, maar ik ga het niet doen.’ Dat vond ik heel fijn.”

Hoe gaat het tegenwoordig trouwens met de mentale gezondheid Heleen? “Ik ben zeg maar officieel bipolair, hoewel ik zelf altijd een beetje denk dat ik ben genezen, maar dat schijnt niet te kunnen, want het gaat al heel lang heel goed, maar toch ben je het dan.”

Fragment

Hélène bij The Roast van 2018:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Grappen over recent overleden ouders: gaat dat te ver?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen