Lil Kleine ziet publieke opinie kantelen: ‘Maar blijft een klotejoch’

Jorik Scholten, beter bekend als rapper Lil Kleine, ziet de publieke opinie kantelen in zijn strijd om een omgangsregeling met zijn zoontje Lío. “Maar het blijft natuurlijk een klotejoch.”

Lil Kleine en Rob Goossens © RTL

De aanhoudende pogingen van Jorik Scholten om zijn zoontje weer te kunnen zien wekken sympathie bij veel mensen. En het feit dat Jaimie Vaes, zijn ex-vriendin die hij heeft mishandeld, dat tegenhoudt, zorgt juist weer voor ergernis. Critici vinden dat Jorik zich weliswaar misdragen heeft, maar dat hij ondanks alles toch de vader van Lío blijft.

Jaimie ook clean?

Zelfs de juicekanalen die Jorik aanvankelijk afslachtten zitten wat betreft de voogdijkwestie in zijn kamp. “De advocaat van Jaimie geeft aan dat Jorik eerst clean moest zijn voordat deze regeling getroffen kon worden. Maar is mevrouw Jaimie dit ook?”, vraagt Juice Channel zich bijvoorbeeld af.

Het kanaal zegt ‘amen’ bij de volgende reactie van een volger: “Heel goed: elk kind heeft recht op een vader. Of het nou om Jorik gaat of whatever. Denk echt dat we beter aan de moederskills van Jaimie moeten twijfelen. Heks.”

Wat zegt Yvonne?

Yvonne Coldeweijer, die de mishandelingsbeelden van Jaimie naar buiten brengt, stelt dat ‘natuurlijk’ geen rechter Jorik gaat verbieden om contact te onderhouden met zijn zoontje. “Lil kan aantonen dat hij weer clean is (dit was één van de voorwaarden) en dat maakt in ieder geval één van de twee.”

Waarom heeft het eigenlijk een jaar geduurd voordat Jorik aan de bel trekt over een omgangsregeling met zijn zoontje? Rob Goossens in RTL Boulevard: “Het blijkt vanuit Jorik te zijn gekomen, die toch het gevoel had: hier is zoveel gebeurd, dit moet gewoon eerst even rusten. Hij heeft dus een jaar genomen om hier te komen.”

Klotejoch

Rob begrijpt dat Jorik contact wil met zijn zoontje. “Ze hebben de omgangsregeling ook pas vanaf augustus/september aangevraagd en in de tussentijd heeft Jorik aan zichzelf gewerkt. Het blijft een ontzettend klotejoch, maar hier toont hij in elk geval zijn goede wil.”

Collega Luuk Ikink: “Nou, jij hebt ook wel vaker gezegd dat jij niet zoveel met Lil Kleine hebt. Ik denk dat heel veel mensen ook naar die beelden van hem gekeken hebben en dachten: wat een ontzettende zakkenwasser ben jij, maar toch: als je hem hier ziet staan en hij praat over zijn zoon, dan denk ik dat iedereen zich wel kan voorstellen dat je gewoon je zoontje mist en je zoontje wil zien.”

Reportage

De reportage van De Telegraaf over de zitting van gisteren:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Lil Kleine recht heeft op een omgangsregeling met zijn zoontje?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen